Надежда Захариева представи последната си стихосбирка в Сандански

Поетесата Надежда Захариева представи последната си стихосбирка „Душа на длан” в Сандански. Почитателите й от курортния град се събраха в Художествената галерия на Дома на културата. В залата присъстваха и гости – поети и литератори от Благоевград, Кресна, Петрич, Русе и др.
Поетичната вечер бе организирана от община Сандански и Клуб за литература, изкуство и култура с председател Илияна Тошева.
В “Душа на длан” Надежда Захариева е подбрала най-съкровените стихове от творчеството си, а книгата излезе от печат за 75-годишнината й. Повече от два часа ценителите на поезията слушаха в захлас нейните изповеди. Стихове прочете Никол Парапанова, като започна с “Думи” от книгата “Аз и Ти”, която беше представена през април 2014 г. на среща, организирана от Сдружение “Жените на Сандански”, с председател – художникът и писател Илияна Тошева. Всеки бе потопен в магията на поетичното слово и спомените за великия Дамян Дамянов, спътник в живота на Надежда Захариева.
Кметът на община Сандански Атанас Стоянов подари тематична картина – живопис, придружена с красив букет. Лалка Бенгюзова прочете поздравителен адрес от клуба на поетите в Благоевград, подари на Захариева и свои книги.
Борис Сандански – писател, краевед от град Кресна, също я поздрави и подари свои книги за Влахи, Яне Сандански и Пирин планина.
След поетичната вечер присъстващите бяха поканени от Илияна Тошева на чаша вино.