Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградНад 1 тон хранителни продукти ще бъдат раздадени на бедни семейства от...

Над 1 тон хранителни продукти ще бъдат раздадени на бедни семейства от Благоевград

Над един тон хранителни продукти са събрани до момента в кампанията “Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това!”, организирана за поредна година от Общинския съвет по наркотични вещества и Православния център в града. Това каза за БТА неговата ръководителка – Мирела Кючукова. Кампанията е насочена към бедни семейства на ученици, семейства на наркозависими, както и към социално слаби хора. До момента са раздадени над шейсет пакета хранителни продукти на семейства на ученици от благоевгрдските училища. В началото на кампанията от училищата се изпращат списъци с ученици от социално слаби семейства, а след като бъдат събрани хранителните продукти и пакетирани, те достигат до децата в нужда. Правим го изключително деликатно и внимателно, така че те да са спокойни и щастливи, сподели Мирела Кючукова.
Пакетите включват дълготрайни хранителни продукти. Основно това са боб, леща, захар, брашно, олио, по няколко вида макаронени изделия, лакомства и консерви. Пакетите са с основни продукти, за да може тези семейства, които наистина са затруднени, евентуално да имат средства да купят някои по-хубави неща за своята трапеза, посочи ръководителят на Православния център в града.
С храните, събрани по време на кампанията, ще бъдат подпомогнати и близо седемдесет семейства на наркозависими и още толкова потребители от кухнята за бедни към черквата в квартал “Грамада”.
Кампанията трябваше да приключи в средата на декември, но продължават да идват храни, така че ще можем да помогнем на повече хора, разказа Мирела Кючукова. Тя допълни, че на призива за подпомагане на семейства в нужда са откликнали ученици от благоевградските училища, като някои от тях участват активно от самото начало на благотворителната инициатива, поставено преди близо десет години. Тази година в кампанията са се включили и много млади хора, които са се организирали сами, събрали са пари и са закупили продукти, сподели Кючукова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular