Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце ДелчевНад 100 фермери показаха продукцията си на форум в Гоце Делчев

Над 100 фермери показаха продукцията си на форум в Гоце Делчев

Кулинарно шоу, много музика и огньове съпътстваха събитието

 

Кулинарно шоу, повече от сто производители и съпътстваща програма белязаха първия форум „От фермата до твоята трапеза“ в Гоце Делчев. Събитието се проведе през двата почивни дни.

В градския парк десет общини от региона в събота представяха своето културно и природно богатство, а жителите и гостите на града можеха да се докоснат до продукти, родно производство.

Официалното начало на форума бе дадено от заместник-министрите на земеделието Георги Събев, Валентин Чамбов и Тодор Джиков, както и от директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Благоевград Мария Захова.

Основната мисия на този форум е да покажем, че обединявайки се, институциите могат да работят в подкрепа на българското земеделие, каза при откриването Мария Захова. Тя допълни, че регионът е богат на традиции и култура, а родната продукция може да е конкурентоспособна в цялата страна и извън нейните граници.

Наред с шатрите, които предлагаха стоки, произведени в региона, форумът привлече и с редица събития. За любителите на кулинарните изкушения беше подготвен кулинарен пърформънс с шеф Таньо Шишков и Катерина Евро, а кулминация на първата вечер на форума бе концерт на Васил Найденов и Бенд, последвано от огнено шоу.

В неделя богатата програма продължи през целия ден, като точно в 20,00 бе предвиден концерт на рок група ,,Сигнал“. Спектакълът ,,Огния“ на Театър на огъня и сенките ,,Fireter“ бяха избраните да закрият първото издание на Земеделския форум ,,От фермата до твоята трапеза“.

Форумът „От фермата до твоята трапеза“ се организира от Областна дирекция „Земеделие“, под патронажа на президента Румен Радев и с подкрепата на Министерството на земеделието, Югозападното държавно предприятие и десет общини от Югозападна България – Гоце Делчев, Кресна, Хаджидимово, Струмяни, Симитли, Сандански, Гърмен, Якоруда, Сатовча и Белица.

Партньори на събитието са Национално сдружение на общините в Република България, „Метро“ – България и „Пирин спринг“. Основен медиен партньор на форума е Българска телеграфна агенция.

Областна дирекция ,,Земеделие“- Благоевград вярва, че проектът е изключително практически ориентиран и ще спомогне за изграждане на бизнес мрежа между производител и потребител за разпространение на земеделскта продукция.  Вярваме, че така ще създадем ползотворни  отношения и добри условия за земеделските производители. Вярваме, че ще стимулираме аудиторията да консумира само полезна храна, да закупува български продукти и подкрепя труда на своите земеделци.  Вярваме, че ще създадем благоприятна среда за конкурентоспособност на земеделските стопанства, заявиха организаторите.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular