Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникНад 1800 души препълниха обновената спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник

Над 1800 души препълниха обновената спортна зала „Борис Гюдеров“ в Перник

С баскетболен мач между отборите на „Миньор“ – Перник и „Балкан“ – Ботевград бе открита напълно обновената спортна зала „Борис Гюдеров“.

Над 1800 души препълниха залата, за да подкрепят своите любимци, сред тях бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му, областният управител Людмил Веселинов, президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и легенди на Миньор.

След края на втория етап от ремонта залата разполага с 1680 седящи места, напълно обновена настилка, климатична инсталация, ново осветление и табла. При първия етап на ремонта бе напълно подменена дограмата, бе изградена топлоизолация на сградата, ремонтира се и покрива на съоръжението.

Балкан победи Миньор 2015 с 85:67 в дългоочакваното откриване на обновената след месеци на ремонтни дейности зала „Борис Гюдеров“.

Домакините създадоха истински баскетболен празник със специална програма и много забавления и изненади за зрителите, които пък бяха изпълнили до краен предел съоръжението, създавайки невероятна атмосфера.

На трибуните бяха и много официални гости, включително президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Двубоят пък започна с изпълнение на химна на България. Победата бе първа за новия старши треньор на Балкан Небойша Кнежевич.

 

Треньорът на Миньор: Такова нещо не съм виждал

 

Старши треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов говори след поражението от Балкан пред местния сайт ZaPernik.

„В зала “Христо Ботев” срещу Фенербахче съм присъствал на мач с подобна атмосфера. Тя беше невероятна благодарение на всички фенове на баскетбола. Много рядко срещано е това в България, не съм виждал такова нещо в последните години. Успяхме по някакъв начин да зарадваме тези хора.

Напрежението е ясно, опитът и рутината ни липсват. Не можахме да издържим на ротацията на отбора на Балкан. Не забравяйте, че това е настоящият шампион. Градим отбор, не е извинение, но нашата средна възраст е 22-23 години. Догодина ще имаме отбор, с който всички ще трябва да се съобразяват”, заяви Младенов.

Снимки – Za Pernik, Dance Squad

RELATED ARTICLES

Most Popular