Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилНад 220 туристи от три държави си дадоха среща на пирамида 106...

Над 220 туристи от три държави си дадоха среща на пирамида 106 в Жеравино

  • Българи, сърби и македонци се хванаха на хорото на най-западната точка в България

 

Над 220 туристи от България, Сърбия и Македония за поредна година се срещнаха на пирамида 106, при село Жеравино в Чудинската планина. Това е най-западната точка на България, където се пресичат и границите на България, Сърбия и Северна Македония. С развети национални знамена в геометричния център на Балканския полуостров се срещнаха приятели, завързаха се нови запознанства, а както всяка година – за финал повечето от присъстващите извиха кръшни хора около пирамидата. „Трогателно бе как духът на дружеските отношения между нашите три съседски държави лъхаше от лицата и усмивките на всички присъстващи“, сподели секретарят на туристическо дружество „Осогово“-Кюстендил Силвия Михова.

Българи, сърби и македонци извиха кръшни хора от трите страни на пирамидата.

Песни огласиха Чудинската планина в изпълнение на туристите, под акомпанимента на китара на диригента на Туристически хор “Осоговско ехо”-Кюстендил и младия гвардеец от Брезник Емил, който даваше такт с барабана.

“Беше много емоционално. И времето бе с нас, слънчево и спокойно. Тези срещи, чистият въздух и невероятното приятелство ни зареждат и с нетърпение чакаме следващите ни общи инициативи”, каза още Силвия Михова.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular