Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаНад 390 000 спечели Община Дупница по проект за деца

Над 390 000 спечели Община Дупница по проект за деца

Община Дупница ще продължи да предоставя услуги за ранно детско развитие благодарение на проект „Бъдеще за децата на Дупница“, който беше одобрен за финансиране по процедура чрез подбор „Бъдеще за децата“ на Програма за развитие на човешките ресурси 2021-2027. Така ще се надградят постигнатите резултати от приключващия в момента проект от стария програмен период на ОП “Развитие на човешките ресурси“- „Алтернатива за ранно детско развитие”.
Новото проектно предложение беше подготвено от общинска администрация и спечели финансиране в изключителната конкуренция на над 140 проекта на общини и неправителствени организации от цялата страна. Предвиденият бюджет е 391 160.28 лв., а срокът за изпълнение – 14 месеца.

“Този проект, надгражда социалната ни политика, която водим. Предвидените дейности са насочени към подобряване на равния и навременен достъп до качествени и устойчиви услуги на достъпна цена за представителите на целевата група – 220 деца в нужда и техните семейства. Предлагането на услугите ще се администрира и координира от Център за детско развитие, който ще предлага услугите чрез интегриран подход. При необходимост, според индивидуалната оценка, децата ще се насочват към работа с различни специалисти, което ще позволи надграждане на дейностите и постигнатите резултати”, коментира кметът на общината инж.Методи Чимев.

Очаква се договорът за финансиране да бъде подписан до 1 месец, след което проектът ще стартира според утвърдените процедури на Програма развитие на човешките ресурси като целта е да не се допуска прекъсване в предоставянето на услуги за децата в нужда.

RELATED ARTICLES

Most Popular