Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесНай-известният треньор по кикбокс в света Майк Пасение идва в Дупница

Най-известният треньор по кикбокс в света Майк Пасение идва в Дупница

Звездата потвърди участие в Галавечерта „Про Файт 18“

Най-известният треньор по кикбокс Майк Пасение потвърди присъствието си на Галавечерта в Дупница, която ще се проведе на 11 септември.
Самолетните билети на наставника и неговия колега Оскар от Нидерландия до България вече са закупени и те ще посетят града за първи път. Заедно с тях те ще доведат и двама от най-добрите си бойци на клуба от Амстердам „Myke’s GYM” – турчина Мевлана Алтънташ и азербайджанеца Заир Захиров. Първият е добре известен с битката си срещу гордостта на Дупница Добри Радев. Припомняме, че през февруари 2020 година двамата се изправиха един срещу друг на Галавечер в турския курорт Анталия. Те играха по правилата на К1 в категория до 71 килограма. Двамата съперници направиха равностоен двубой, но след спорни съдийски решения победата отиде за Алтънташ. Сега Добри Радев е повече от амбициран да вземе реванш пред домашна публика, като техният двубой за пояс ще бъде черешката на тортата в грандиозното шоу „Про Файт 18“.

Заир Заиров пък ще се изправи срещу Димитър Пенчев от „Скорпион“ (Плевен).
Дупничанинът Иван Костадинов също ще има мач реванш срещу Пламен Павлов от Спортен клуб по кикбокс ЦСКА, като и там зрелището е гарантирано.
Една от най-известните родни състезателки Теодора Кирилова пък ще играе с французойката Синди Силвестър, която е играла в едни от най-престижните вериги по цял свят.

„Идването на Майк Пасение в Дупница е голям жест от страна на най-големия треньор в света на кикбокса. Той е най-голямото име в този спорт и треньор на легенда като Бадр Хари. Професионалните срещи ще са общо осем. Вече имаме потвърждението и на трима топ бойци от Сърбия, които ще се изправят срещу българите Огнян Мирчев, Даниел Гецов и Михаил Велчовски. Александър Рибников от „Спартак“ (Пазарджик) излиза срещу Димитър Рангелов от „Профайт“ (Сандански). Ще има и три подгряващи срещи, в които участие ще вземат някои от най-големите таланти на нашия клуб. Отделно от това в момента водим и преговори с Българската федерация по бокс, за да включим в Галавечерта и два професионални боксови мача“, каза пред „Вяра“ президентът на СК „Патриот“ Кирил Чакъров.

Той допълни, че интересът към Галавечерта в Дупница е огромен и отвсякъде получава запитвания за билети.

Ценните хартийки ще бъдат пуснати в продажба от петък. Те може да бъдат закупени от тренировъчна зала на СК „Патриот“ (част от Спортната зала в Дупница), която работи от 16,30 до 20,30 от понеделник до петък, а  заявки могат да бъдат направени на телефон 0887577727.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular