Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаНай-малките бойци от СК „Патриот” (Дупница) разбиха конкуренцията на Републиканското първенство по...

Най-малките бойци от СК „Патриот” (Дупница) разбиха конкуренцията на Републиканското първенство по кикбокс

Треньорът в клуба Красимир Сулев ще участва в професионална галавечер в Северна Македония следващия месец

 

Бойците на дупнишкия СК „Патриот” продължават да мачкат наред. Най-малките дупничани записаха отлично представяне по време на Републиканското първенство по кикбокс, което се проведе през уикенда в Шумен. Двубоите от шампионата се проведоха само на ринг в стил „лоу кик” и в него се включиха повече от 250 бойци, които предложиха много зрелище на публиката.

Красимир Сулев ще се изправи срещу Мите Аскилов от Северна Македония.

„Патриотите” от Дупница участваха с петима състезатели, като всеки един от тях спечели медали – 4 златни и един бронзов. Радослав Василев възхити всички с представянето си, печелейки златното отличие при най-малките до 32 килограма. Същото направи и Иван Костадинов в категория 51 килограма. Шампион стана и Мони Василев, който отвя конкуренцията до 69 кг. Алисия Сусанина бе над всички при момичетата, печелейки златен медал в категория до 60 кг. Браян Георгиев показаха характер и добра игра, но остана с бронзовото отличие при 45-килограмовите. „Всички в клуба сме много доволни от това, което видяхме от нашите малки бойци в Шумен, и го отчитаме като много голям успех.

„Лоу кик” е труден стил, има нокдауни и нокаути, но това не затрудни нашите състезатели. Трябва да похваля и домакините, които направиха много добра организация. Залата в Шумен беше постоянно пълна, цялата истерия около коронавируса не уплаши никого, все пак ние сме мъжки спорт”, каза пред „Вяра” президентът и главен треньор на СК „Патриот” Кирил Чакъров. Същевременно стана ясно, че един от треньорите в клуба – Красимир Сулев, ще се включи в професионална вечер по кикбокс. Тя ще се проведе на 4 април в Битоля, Северна Македония, като негов съперник ще бъде местният боец Мите Аскилов. На следващия ден пък всички състезатели от Дупница ще се включат на голям Оупън турнир в столицата. Там двубоите ще бъдат на ринг и на татами.

RELATED ARTICLES

Most Popular