Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаНаказаха щури купонджии, налетели да бият полицаи в Рила

Наказаха щури купонджии, налетели да бият полицаи в Рила

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказания на 31- годишна жена и двама мъже на 23 и 25 години, обвиняеми за нанасяне на удари на полицейски служители в гр. Рила, с цел да им попречат да изпълнят правомощията си по Закона за МВР, за нарушаване на нощната тишина и обществения ред. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимите Ж. С. / на 31 години, неосъждана /, А. Д / на 23 години, осъждан / и Д. Д. / на 25 години, неосъждан / се признават за виновни в това, че на 12.11.2022 г., около 22.10 часа в гр.Рила, в съучастие като съизвършили са употребили сила – нанасяли удари с ръце, блъскали и дърпали с цел да принудят орган на власт – двама полицейски служители от РУ Рила, да пропуснат нещо по служба – да изпълнят правомощията си по Закона за МВР, а именно установяване самоличността на лица, извършили нарушение на обществения ред – нарушаване на нощната тишина и да задържат лицата, които след надлежно предупреждение съзнателно пречат на полицейски органи да изпълнят задължението си по служба и да въдворят ред, и тишина на живеещите в жилищните сгради на ул.“Сп……“.

Ж. С. и Д. Д. ще изтърпят наказания „Лишаване от свобода“ за срок от по 6 месеца, изпълнението на които ще бъде отложено за изпитателен срок от по 3 години. На А. Д. е наложено наказание „Пробация“ за срок от 3 години: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 3 години с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 3 години.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular