Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникНаказват водач на микробус в Перник заради отказ да вози дете, платило...

Наказват водач на микробус в Перник заради отказ да вози дете, платило билета си със стотинки

Водач на микробус в Перник ще бъде наказан заради отказ да вози дете, платило билета си със стотинки. Това съобщи Ваня Петкова – управител на фирмата за автобусен транспорт „Кракра“, предава БТА.

Инцидентът е станал в микробус №10, пътуващ по линията от центъра на Перник до квартал „Тева“. Четиринадесетгодишно момиче платило билета си със стотинки, които шофьорът отказал да приеме, защото сред тях имало много жълти. Инцидентът станал в 20:30 ч. снощи. Пред възмутените пътници водачът посочил, че така са му наредили от фирмата. Един от пътниците заснел видеоклип с инцидента, който е разпространен в социалните мрежи.

Няма подобно разпореждане, категорична е Петкова. По думите й подобно поведение на водача е недопустимо и срамно за фирмата, затова ще бъде наказан с последно предупреждение за уволнение.

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е потресен от случилото се и е разпоредил спешна проверка на фирмата превозвач.

Директорът на ОДМВР – Перник разпореди спешна проверка на случая от снощи с маршрутната за кв. „Тева“.

Спешна проверка е разпредена от ръководството на Областната дирекция на МВР в Перник по повод изнесена информация в медиите, че шофьор по линия № 10 Перник – кв. „Тева“ не е качил непълнолетна девойка заради това, че опитала да му плати билета със стотинки. Свидетел на случилото се твърди, че е подал сигнал на тел. 112, но никой не е реагирал, както и че е звънял в дежурната част на Първо РУ 5-6 пъти без резултат.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular