Saturday, May 4, 2024
HomeРегионНамереното мъртво 8-годишно дете в с. Ковачевци е починало от задушаване

Намереното мъртво 8-годишно дете в с. Ковачевци е починало от задушаване

Намереното мъртво 8-годишно дете в с. Ковачевци е починало от задушаване. Тялото му полицаите открили след като майката на момиченцето подала сигнал около 20.00 часа снощи, че детето го няма. Трупът бил в съседна къща, увит в одеяло, обясни окръжният прокурор Наталия Николова и допълни, че полицаите го открили около 22.30 ч.До изводите, че момиченцето починало от задушаване, разследващите стигнали след направената аутопсия.

Смята се, че детето било умъртвено по особено мъчителен начин.Задържан за 24 часа е 16-годишен младеж, а разпитите на свидетели продължават.По-рано днес бе съобщено, че полицията разследва смъртта на дете, в самоковското село Ковачевци. Екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на момиченцето снощи.По информация на близките момиченцето преди това е било насилено, посочва NOVA.Полицията е била извикана по сигнал, че детето е изчезнало.

Трагичната развръзка е била установена при претърсването на къщата. “Дойде екип на полицията, пуснаха вътре кучета, намериха детето и казаха, че е било убито. Бяхме шокирани. Искам справедливост”, разказа бащата на детето.В къщата живее 16-годишният младеж, който е задържан за престъплението. Той е бил в роднински връзки с убитото момиче. От МВР съобщиха, че е образувано досъдебно производство за тежко криминално престъпление.

Действията по разследването продължават под надзора на Софийската окръжна прокуратура.

RELATED ARTICLES

Most Popular