Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниСвятНаш клошар е ключов свидетел на убийството на 16-годишното момиче в Италия

Наш клошар е ключов свидетел на убийството на 16-годишното момиче в Италия

Българинът е познавал жертвата Дезире

 

Български клошар е ключов свидетел за изнасилването и убийството от мигранти на италианско момиче, съобщи Нова телевизия.

Огромен скандал се разгоря в Италия заради групово изнасилване на 16-годишно момиче от мигранти. 32-годишният българин – Наско Радев, е клошар. Той е помогнал за разпознаването на нападателите, показват документи от разследването.

За инцидента се разбра на 25 октомври.

Българинът е познавал жертвата Дезире и е бил на мястото на престъплението. Момичето най-вероятно е било наркозависимо. То е търсило да си купи доза. Българинът сам е потърсил властите, за да разкаже какво се е случило. Освен заловените, се издирват и някои от участниците и свидетелите, на които може да се повдигнат обвинения, защото не са повикали Бърза помощ и не са се обадили на полицията.

В италианската столица Рим продължава всеобщото възмущение и антимигрантски настроения и шествия.

За бързото залавяне на нападелите – четирима африкански имигранти, с изтекло разрешение за временен престой, помогнал и българинът. Радев е без постоянен адрес в италианската столица, познавал жертвата и бил до мястото на престъплението. “Познавах Дезире и посещавах ул. “Деи Лукани”, разказва Наско.

Той се е запознал с момичето преди месец. “Отидихме заедно там, защото наоколо “черни” продаваха хероин и кокаин. Дезире проституираше за дрога. Този ден нямаше. Тя отиде с един висок африканец в постройката. Исках да вляза, но друг негър ми попречи. После влязох и се опитах да я накарам да си ходи, но тя отказа. Друг чернокож дойде и ме изгони и видях опашката от африканци, които чакаха”, разказва българинът. По-късно той отново се върнал на мястото и чул, че се чудели дали да викат линейка.

В квартала “Сан Лоренцо”, където стана убийството, все още има полицейска обсада. Разследването продължава, за да установи всички съучастници, както и дали свидетелите са нарушили закона, като не са повикали линейка и полиция, съобщи говорител на полицията пред българската медия.

Пред кметството на Рим има митинг срещу деградацията на града. Италианците настояват за твърда ръка и безкомпромисна имигрантска политика. Това обеща да направи Матео Салвини – вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Незаконно пребиваващите мигранти са повод за напрежение и между Италия и Франция. Рим обвинява френските жандарми, че ги придружават до границата с Италия и им посочват как да се придвижат на италианска територия. Министър на вътрешните работи и лидер на Северната Лига, Салвини влезе в спор с Брюксел заради отказа си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти.

RELATED ARTICLES

Most Popular