Sunday, May 5, 2024
HomeСпортНа Югозападния фронт нищо ново: Миньор водии след 30-и кръг

На Югозападния фронт нищо ново: Миньор водии след 30-и кръг

Сливнишки герой и Славия II си спретнаха мачле с 10 картона

 

Девет, вместо десет мача, както е по програма на ЗС на БФК, бяха изиграни по терените на Югозападна България от 30-и кръг за първенството на групата. Отбелязани бяха 17 гола, от които 10 от домакините и 7 от гостите.

Срещата ФК Кюстендил – Чавдар(Етрополе) поради отказ на гостуващия тим от участие в първенството, като служебния резултата 3:0 бе присъден на домакините.

 

Вихрен Ботев (Ихт)

 

На градския стадион в Сандански се срещнаха отборите на местния Вихрен и Ботев (Ихтиман). Преди срещата наставникът на домакините Наджи Шенсой сподели, че трябва да се реваншират за загубата, която претърпяха през есента в Ихтиман, и в същия момент да гонят постигане на поставената цел – трето място в крайното класиране. С далеч по-добра игра на футболистите на Вихрен и голове на Калоян Тодоров във 2-ра и 64-та минути и Томи Костадинов – в 18-а, възпитаниците на Шенсой зарадваха ръководството и феновете, дошли да наблюдават двубоя, с което прибавиха три точки към актива си, които ги изведоха на третото място с 51 точки. За отбора на гостите почетно попадение отбеляза Кристиян Андонов. Отборът на Ботев (Ихтиман) е на 5-о място с 49 точки. В следващия кръг Ботев гостува в Самоков на Рилски спортист, а Вихрен – на Левски ІІ в София.

 

Банско Тиим Рилски спортист

 

На стадион „Свети Петър“ в град Банско се игра мачът между отборите на местния Банско Тиим и Рилски спортист 2011 от град Самоков. Този мач завърши с гол от дузпа, отбелязан от  Кристиян Кочилов в 39-а минута. Той се оказа единствен и донесе трите точки за отбора на гостите. При това положение Рилски спортист са на 8-мо място с 42 точки, а домакините са на 14-о място с 35 точки. В следващия кръг отборът на Банско Тиим ще почива, защото по програма трябва да гостува на отказалия се Чавдар (Етрополе). Рилски спортист пък приема Ботев (Ихтиман).

 

Септември и Хебър ІІ (Пазарджик)

 

На стадион „Арена Симитли“ се срещнаха отборите на местния Септември и Хебър ІІ (Пазарджик). Двубоят беше от изключително важно значение и за двата отбора-за домакините с цел отдалечаване от опасната зона, а за гостите – при успех съхраняване на надеждите за излизане от дъното на таблицата. В този мач главният съдия Кристиян Бучев показа четири жълти картона и един червен – на Лазар Лазаров от гостите. Единственото попадение отбеляза Микаел Калу в 37-ма минута и донесе трите точки за Симитли, които са вече с 36 точки на  12-о място, а Хебър ІІ затъна на дъното на таблицата на 18-о място с 26 точки. В следващия кръг Септември (Симитли) гостува на Пирин в Разлог, а Хебър ІІ домакинствана ФК Кюстендил в гр. Сарая.

 

СептемвриІІ Оборище

 

На стадион „Герман“ се срещнаха отборите на СептемвриІІ София и Оборище(Панагюрище). Мачът беше от изключително важно значение за отбора на гостите, които само при успех можеха да се отдалечат от зоната на изпадащите. Ненапразно този мач СК на ЗС на БФС повери на бъдещия лекар Мурад Адем-известен с точните си отсъждания и безпристрастност. Именно всичко това се пренесе на терена в Герман и главният арбитър остави футболистите да покажат на терена своите способности. И двете попадения в двубоя паднаха през втората част на мача след точни удари на Петко Петков в 72-ра минута и Георги Нетов от дузпа в 79-та минута. С прибавянето на тези нови три точки отборът на Оборище вече е 16-и с 33 точки, а Септември ІІ са на 10-о място с 37 точки. В следващия кръг панагюрци приемат лидера Миньор на стадион „Орчо Войвода“, а Септември ІІ гостува на Славия ІІ.

 

Сливнишки герой – Славия II

 

На стадион „Сливнишки герой“ едноименният тим домакинства на дубъла на Славия(София). За отбора на домакините мачът беше за престиж, гонейки по-предно място в таблицата, а за гостите – за излизане от опасната зона на изпадащите. Срещата бе изпъстрена с много интересни моменти, доста напрежение на терена, като главният съдия Николай Ангелов охлади страстите на футболистите на двата отбора, показвайки пет жълти картона на гостите и пет жълти и червен картон на Георги Славчев от домакините в самия край на мача. Головете отбелязаха Кристиян Балов в 9-та за белите и Илия Петков в 40-та минута за Героя. При това положение Сливнишки герой са 4-ти с 50 точки, а Славия ІІ остава в опасната зона на 17-о място с 321 точки. В следващия кръг Героя гостува на ЦСКА ІІ (София), а Славия ІІ приема Септември ІІ.

 

ЦСКА 1948 ІІІ ЦСКА ІІ

 

На затревения терен на НСА се игра мачът между ЦСКА 1948 ІІІ и ЦСКА ІІ (София). Този мач бе от изключително важно значение за отбора на домакините. Само при победа се отдалечаваха от зоната на изпадащите. Те го направиха по един много достоен начин, като ползваха и футболисти от отборите, участници в професионалните групи. Първият гол в срещата бе дело на Петко Панайотов за отбора на гостите в 31-ва минута за 0:1. Това не се отрази на играта на домакините, които заиграха на по-високи обороти и през втората част отбелязаха три гола, които бяха дело на Васил Димитров (48), Николай Илиев (74) и Калоян Стрински (90). В този мач главният съдия Любомир Вушовски показа пет жълти картони и един червен – на Николай Недков от отбора на домакините, и пет жълти – на гостите. Отборът на гостите не бе воден от наставника си Стамен Белчев, който спешно пое първия отбор на червените. С тази победа отборът на ЦСКА 1948 ІІІ се отдалечи от опасната зона, заемайки 13-о място с 35 точки, а ЦСКА ІІ остана на 2-ро място с 66 точки, с един игран мач по-малко. В следващия кръг третият отбор на ЦСКА 1948 гостува на Витоша (Бистрица), а ЦСКА ІІ ще бъде домакин наСливнишки герой.

 

Балкан Витоша

 

На терена с изкуствено покритие в град Ботевград се срещнаха местният Балкан и Витоша(Бистрица). Този мач бе изпълнен с много напрежение и в отделни моменти се излизаше извън позволеното от страна на футболистите на двата отбора. Главният съдия Владислав Макавеев охлади страстите, показвайки 9 жълти картона, от които 4 за домакините и 5 за гостите. При това нулево равенство двата тима си разделиха по една точка. Отборът на Балкан е 5-и с 45 точки, а Витоша е 11-и с 37. В следващия кръг Витоша приема третия отбор на ЦСКА 1948, а Балкан гостува на Костинброд.

 

Миньор – Пирин (Рз)

 

На стадион „Миньор“ в Перник едноименният тим бе домакин на Пирин (Разлог). За отбора на домакините повече от нужно бе да се поздравят с поредна победа и да докажат, че ненапразно са лидери в групата. Отборът на гостите е заседнал в дъното на таблицата и всяка спечелена точка за него е ценна и много важна за оцеляването в групата. С голове на Деян Христов в 6-а и Божидар Чуканов в 76-а мин.„чуковете“ постигнаха победа и при това положение направиха още една голяма крачка по пътя към  Втора професионална лига. На практика след тази победа миньорци се връщат при професионалистите, а мачът съвпадна с честването на 105 г. от основаването на клуба.

Главният съдия Мирян Василев показа три жълти картона на домакините и четири жълти и един червен картон на Гайтано Гарсиа от пиринци в 70-та минута. При това положение отборът на Миньор е едноличен лидер със 78 точки, а Пирин (Разлог) е на последното 19-о място с 26 точки.  В следващия  кръг отборът на Миньоргостува на Оборище, а Пирин е домакин на Септември (Симитли).

 

Левски ІІ Костинброд

 

На помощния терена на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата се срещнаха отборите на Левски ІІ и ОФК Костинброд. Срещата премина под диктовката на отбора на гостите, които съвсем заслужено постигнаха победа след гол на Алекс Добчев в 91-ва минута. Тази победа ги класира на 15-о място с 35 точки, а Левски ІІ е 9-и с 40 точки. В следващия кръг ОФК е домакин на Балкан (Ботевград), а Левски ІІ е домакин на Вихрен (Сандански).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular