Friday, May 10, 2024
HomeСпортНВЛ обяви кои клубове се допускат до участие в Ефбет Супер Волей

НВЛ обяви кои клубове се допускат до участие в Ефбет Супер Волей

Пирин (Разлог) и Марек Юнион-Ивкони (Дупница) представят Югозапада

 

На свое заседание, НВЛ разгледа документите на клубовете подали за участие в Efbet Супер Волей. В срок – всички 12 клуба, имащи право на участие в сезон 2023/24, входираха изискуемото.

За сезон 2023/24 в efbet Супер Волей, НВЛ допуска: „Нефтохимик 2010“ (Бургас), Пирин (Разлог), Берое 2016 (Стара Загора), Раковски 1964 (Севлиево), Хебър (Пазарджик), ЦСКА (София), Монтана волей (Монтана), Марек Юнион-Ивкони (Дупница), Левски София (София), Черно море (Варна), Дея спорт (Бургас).

НВЛ указва на ВК Добруджа 07 (Добрич) в срок до 08.09.2023 година да представи допълнителни документи, за които са информирани вече в клуба.

„Видно от документите, смело мога да заявя, че клубният ни волейбол е най-изрядният във финансовото отношение от спортовете у нас. Това може само да ни радва. Въпреки драстично завишените бюджети, респективно и разходи, клубовете са изключително отговорни към задълженията си и особено към държавния бюджет. За един спорт е важен авторитета, коректността и отговорността, за да бъде пример. Клубният ни волейбол е именно еталон за подражание, и вярвам, че така ще бъде и в бъдеще“, коментира президентът на НВЛ Живко Желев.

„Очаквам Добруджа 07 да нямат проблеми и да предоставят допълнителните документи в срока и през есента да стартираме с пълна група от 12 отбори“, допълни Желев.

RELATED ARTICLES

Most Popular