Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникНегодна е водата за пиене в жилищен блок в пернишкия квартал...

Негодна е водата за пиене в жилищен блок в пернишкия квартал “Изток”

Заради влошено качество на водата е спряно водоподаването на живеещите в блок №3 на улица „Бучински път” в Перник, съобщиха от местната здравна инспекция. При една от направените в района проби са установени несъответствия по показатели цвят, мирис, мътност, амониев йон, перманганатна окисляемост, колиформи, ешерихия коли и ентерококи, съобщава РЗИ-Перник. Пробата е взета след сигнали на граждани. За резултатите е уведомено ръководството на ВиК дружеството и е връчено предписание. По разпореждане на РЗИ-Перник водоподаването в района ул. “Бучински път” бл. 3 е преустановено до възстановяване качеството на водата. За жителите в блока ще бъде осигурена водоноска.


Екипи на “ВиК” ООД – Перник извършиха ремонтни дейности.
РЗИ информира, че водата в района не е годна за питейно-битови цели и препоръчва същата да не се използва. След вземане на контролни проби и възстановяване качеството на водата населението ще бъде информирано своевременно.
Във всички останали райони на Перник и населените места с режимно водоподаване водата е с добри показатели, с изключение на показател манган, уточнява РЗИ.

RELATED ARTICLES

Most Popular