Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниНезаконна автоморга откриха в Радомир, иззети са 15 бракувани автомобила, 4 двигателя,...

Незаконна автоморга откриха в Радомир, иззети са 15 бракувани автомобила, 4 двигателя, скоростна кутия и брони

Незаконен пункт за изкупуване на стари автомобили е установен в Радомир, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Служители от районното полицейско управление проверили имоти, собственост на 60-годишен мъж и на 32-годишна жена, които са били ползвани от 37-годишния местен жител Б.Л.

Униформените установили, че там се извършва дейност без лиценз по изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали. Иззети са 15 излезли от употреба автомобили, 4 двигателя, една скоростна кутия и брони от различни марки автомобили.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234 „б“, ал. 1 от НК и работата продължава под ръководството на прокуратурата.

В края на миналата седмица при проведената акция на вътрешното министерство „Респект”, в която участваха полицаи и жандармерия, на територията на Перник бяха проверени седем автоморги. На четири от тях бяха издадени протоколи за констатирани нарушения, съобщи главният секретар на МВР Младен Младенов.

Тогава той уточни, че спецоперацията е била насочена срещу криминално проявени лица, които извършват кражби, грабежи, измами, телефонни измами. Стартирала от територията на областите Перник и София, тя продължава в цялата страна. Проверяват се заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, автоморги, нелегалният дърводобив. Под ударите на органите на реда попадат и издирвани лица. Повече от 110 човека с дебели криминални досиета са били арестувани по време на акция „Респект”. Тя няма да спре, докато не се покрие цялата страна, заявиха категорично от МВР.

Любомира ПЕЛОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular