Saturday, May 11, 2024
HomeРегионКюстендилНепоказвани картини на Майстора ще бъдат включени в годишния календар на галерията...

Непоказвани картини на Майстора ще бъдат включени в годишния календар на галерията в Кюстендил

В момента е в печат новият календар на художествената галерия “Владимир Димитров-Майстора” в Кюстендил, който се прави и по повод 140-ата годишнина от рождението на Майстора, каза за БТА директорът на галерията Валентин Господинов.
В календара са включени портрети на фамилията на Майстора – майката, бащата, сестрата, както и други непознати портрети, общо 13. “Целта ни беше да има и доста добре поясняващ текст към снимките, така че да могат да бъдат научени интересни неща както за семейството, така и за самите произведения, които са включени в календара. Седем от творбите са непоказвани досега и това ще предизвика изключителен интерес. Много хора може би ще очакват да видят мадоните на Майстора, но те ще бъдат изненадани. Част от портретите, които включва календарът, ще бъдат показани и по време на голямата изложба, която подготвяме за юбилея на Майстора през февруари”, каза Господинов.
В календара са включени само картини от фонда на кюстендилската галерия. Той ще бъде отпечатан в тираж от 800 броя и ще се предлага на цена под производствената, каза Господинов.

RELATED ARTICLES

Most Popular