Monday, May 6, 2024
HomeРегионНигерийският футболист Удоджи за втори път с фланелката на Вихрен

Нигерийският футболист Удоджи за втори път с фланелката на Вихрен

36-годишният Шалозе Удоджи Чигози отново се завърна в мъжкия отбор на ФК Вихрен (Сандански). Той е нигерийски футболист, халф.
Роден е на 16 юли 1986 в Лагос, Нигерия. През 2006 взема български паспорт и името Митко Атанасов Георгиев. Висок е 170 см, тежи 67 кг. Започва кариерата с в Нигерия. През 2004 г. преминава в отбора на ПФК Вихрен (Сандански) (65 мача и 10 гола) от където в края на 2006 г. преминава в ПФК ЦСКА (София). Носител на Суперкупата на България за 2008 г. и шампион на България за 2008 г. с ЦСКА.
От сезон 2009/2010 преминава в отбора на Астерас Триполис (Гърция). През 2011 г. се състезава за Астра (Плоещ). След това е бил футболист на отборите ФК Брашов, Платаниас, Атромитос, Арис, Динамо Минск, Лилестрьом, Платаниас, Еносис Паралимни, Ахиронас Лиопетриу и отново във Вихрен Сандански.
Нигериецът, който има роден паспорт, е известен у нас с българското си име Митко Атанасов Георгиев, изгледа дерби мача Вихрен – Кюстендил от по предишния 12 кръг за първенството на ЮЗ трета лига. 36-годишният нигериец вече се е разбрал с финансовия благодетел на отбора Константин Динев и може да подсили “зелено-белите” още в събота срещу лидера Костинброд, стига жълтата му карта да пристигне от Албиона и да бъде картотекиран навреме.
Удоджи ще е на разположение и за 1/16-финала за Купата на България срещу Левски в Сандански, за когато все още не е насрочена дата.

RELATED ARTICLES

Most Popular