Нова акция “Анти дрога” в Петричко! Ожънаха 118 кг канабис в Драгуш

На 28 юли в хода на поредна операция за противодействие срещу отглеждането на наркотични растения в РУ – Петрич е получена информация за това, че в къща в село Драгуш, община Петрич, се съхраняват наркотични култури. Това съобщиха от ОДМВР – Благоевград.

Полицейски служители са посетили мястото и са открили в дворно място едно зелено тревисто растение с общо тегло около 0.250 кг, което при направения полеви тест е реагирало положително на канабис.

Установено е, че къщата е собственост на 81-годишна жена от селото. Уведомен е дежурен прокурор за случая, а в РУ – Петрич е започнато досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3 от НК.

В хода на същата операция е извършена проверка и в местността Игрището край с. Драгуш. В обезлесен горски участък полицейските служители са открили 236 зелени растения с общо тегло 118 кг, които при полевия тест са реагирали положително на канабис. След изземване на представителна проба установеното количестно наркотични растения е унищожено в присъствието на комисия. В РУ – Петрич е образувано досъдебно производство по чл. 354 В, ал.1 от НК.