Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаНова измама в Дупница! Мним общинар съветва баба как дапопълни декларация за...

Нова измама в Дупница! Мним общинар съветва баба как дапопълни декларация за жилището си

Нов вид измама, свързана с кражба на имоти, очевидно е стартирала в Дупница, съобщиха от общинската администрация. „Възрастна жена от града днес сигнализира “случайно”.

Тази сутрин тя получила телефонно обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за служител на община Дупница. Държал се изключително любезно и след серия от въпроси, от които установил, че тя е собственик на апартамента й обяснил, че има грешно попълнена декларация за жилището. По думите й, той заявил, че работи в стая номер 50 на община Дупница (в тази стая се помещава НАП), но нямало проблем да й съдейства, за да не се разкарва до администрацията, за да “коригират” документите. Малко по-късно последвала среща между двамата, като по описанието на жената, мъжът бил добре облечен, около 55 години с прошарена коса. Изключително коректно и добронамерено се държал с нея й обяснил какви документи са необходими да приготви и ще се чуят отново. Възрастната жена, събрала целия набор от документи и решила вместо да чака повторното свързване с нея, да отиде направо на място в общината и потърси въпросният служител, за да приключат с “коригирането на грешката”. Жената е посъветвана от служителите на община Дупница да подаде сигнал в РУ-Дупница”, обясниха от пресцентъра на общината.

Предполага се, че става въпрос за опит за измама с прехвърляне на жилище, а за жертви са търсени възрастни или самотноживеещи хора. Преди 4-5 години отново е имало подобни опити за измама с имоти.

От общинската управа напомнят на всички жители, че всякакви дейности, свързани с документи, се извършват в сградата на община Дупница и подобни “услуги” извън сградата не се извършват. „Ако някой се представи за служител с подобно предложение, знайте, че става въпрос за измама и веднага сигнализирайте 112 или най-близкото управление на полицията”, призовават от общината чрез медиите.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular