Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиНовият модел на Bugatti ще се казва Royale

Новият модел на Bugatti ще се казва Royale

Компанията Bugatti ще представи през 2023 г. напълно нов модел, който ще получи електрическо задвижване. Седанът ще се казва Royale и ще бъде изграден на удължената платформа, използвана за Porsche Taycan.При направата на автомобила инженерите на френската марка ще заложат основно на карбон и алуминий, за да постигнат по-ниско тегло.

В същото време дължината на седана ще е по-голяма от тази а Taycan, която е 4,85 метра. Най-вероятно Royale ще е дълъг над 5 метра, а в дизайна му ще бъдат използвани елементи от моделите на Bugatti от миналия век. Един от тях е легендарният Type 41, който се появи преди 100 години.

Тъй като Porsche Taycan ще предлага мощност от 600 к.с., бъдещият модел на Bugatti ще развива повече – около 870. Това ще стане благодарение на трите електромотора, с които ще бъде оборудван луксозният седан. Той ще разполага още със система за задвижване на четирите колела, специални акумулатори, както и с технология за автономно придвижване от 4-о ниво, която позволява на автомобила да се движи без намеса на водача.

Що се касае до цената на бъдещия Royale, тя ще бъде по-ниска от тази на хиперколата Chiron. Очаква се, седанът да струва около милион долара, като ще бъде произведен в по-голям тираж от този на Chiron.

 

 

Източник:topgear.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular