Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградНовият областен управител на Благоевград встъпи в длъжност

Новият областен управител на Благоевград встъпи в длъжност

Новият областен управител на Благоевград Валери Сарандев встъпи в длъжност с церемония по приемане и предаване на поста в сградата на областната администрация. Заместник областният управител Стоян Христов пожела на Сарандев да управлява с мъдрост и отговорност към хората.
Пред журналисти Валери Сарандев посочи, че страната е в труден период, но взаимни усилия и единство е основата, на която проблемите могат да имат решение. Приоритет за новия областен управител ще е коалиционното споразумение между управляващите партии и отворена политика, която ще е в интерес на гражданите.
Сарандев подчерта, че партийни пристрастия не биха довели до положителни резултати за страната, а при работата с кметовете на общините в област Благоевград стремежът ще е да се помага за изпълнение на начертаните програми.
Основните задачи, с които започва работа новият областен управител в Благоевград, са срещи с кметовете на 14-те общини в областта. Предвидена е среща с директора на Регионалната здравна инспекция, на която ще бъдат набелязани мерките за справяне с пандемията от коронавирус и за ограничаване на разпространението му, както и за готовност за реагиране при по-тежка ситуация, посочи Сарандев. Предстоят срещи и с ръководителите на полицията и противопожарната служба в областта, допълни новият областен управител.
Валери Сарандев е заемал длъжността областен управител преди пет години – от февруари до май 2017 година.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular