Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаНови президенти на Ротари клубовете в Дупница, Кюстендил и Самоков

Нови президенти на Ротари клубовете в Дупница, Кюстендил и Самоков

В хотел “Арена” в Самоков се проведе ротация в Ротари клуб с тържествена церемония за предаване на ротариански огърлици на президентите на Ротари клубове: Дупница, Кюстендил, Самоков, за следващите 12 месеца.

Домакин на събитието бе Ротари клуб Самоков. Гости бяха кметът на Община Самоков Владимир Георгиев, Дистрикт-гуверньорът на Ротари България Виолина Костова, областният управител на Софийска област Радослав Стойчев, членове на Ротари клуб София-Интернешънъл.

Новият АДГ на целия район – зона 3 – Екатерина Вадажийска откри официалната церемония по връчване на огърлиците на новите ротариански президенти.

Христина Бърдарска оглави организацията в Самоков, д-р Даниела Сапунджиева вече е начело в Дупница, а Милен Георгиев – в Кюстендил.

Щафетата бе предадена успешно, а паст президентите бяха уважени от клубовете си със специални подаръци за спомен от ротарианската им година 22/23г.

Д-р Сапунджиева (в средата) вече е президент на Ротари в Дупница

Кметът на Самоков Владимир Георгиев благодари за поканата и поздрави всички гости и най-вече новите президенти. Пожела им да развиват още много значими проекти и заяви, че могат да разчитат на Община Самоков за тяхното успешно осъществяване.

„Тази година мотото на Ротари е “Създаваме надежда в света” в подкрепа на мира и менталното здраве, образование, международен обмен и икономическа стабилност.

Трите клуба в зона 3 продължават да бъдат един сплотен отбор и заедно да работят за общностите си безкористно и безрезервно! Приятелството и взаимопомощта е основната движеща сила в Зона 3 да продължава сплотено да работи и да си помагаме един на друг.“, заявиха домакините от Ротари клуб-Самоков.

Стоматологът д-р Даниела Сапунджиева ще бъде президент на Ротари клуб Дупница през следващите 12 месеца, а досегашният президент Илияна Вакъвчиева ѝ пожела успешна ротарианска година и като доказан професионалист и успяла жена е показала, че има изключително силна интуиция, да вярва и слуша себе си. Така ще взима най-добрите решения.

Г-жа Вакъвчиева направи отчет на изминалата година като разказа за осъществените инициативи и създадените приятелства през нейния мандат. Преди няколко дни тя се завърна от Ротариански приятелски обмен в Германия, където беше поканена да представи инициативата “Да дарим здраве на децата” за ремонт и оборудване на Детско отделение в общинската болница в гр. Дупница. Срещите са били изключително полезни и от немския Дистрикт 1950 са се отзовали на призива на Ротари клуб Дупница за съдействие за изпращане на оборудване от Германия.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular