Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникНовоизбраната „Мис Перник“ е част от хора на Космическите гласове на България

Новоизбраната „Мис Перник“ е част от хора на Космическите гласове на България

Новоизбраната “Мис Перник” Полина Богданова е музикален талант. Тя свири на пиано и е завършила Националното музикално училище “Любомир Пипков ” със специалност народно пеене, пише местният сайт Mirogled.

В момента 22-годишната перничанка пее в хора на Ваня Монева –  българска хорова диригентка и съоснователка  на хор „Космически гласове“. Монева е майка на поп певицата Мария Илиева.

Полина е народна певица и част от трио “Булгарина ” и ансамбъл “Чинари”. С тях младото момиче бележи огромни успехи и стотици изяви в България и чужбина. Участвала е в много на брой концерти в НДК , зала “България” и десетки музикални изяви. Полина има участия и в редица телевизионни предавания.

Въпреки скромната си възраст тя може да се похвали с много награди и стипендии от конкурси и с много си участия в страната и извън нея.

Снимки: Фейсбук, Асен Великов

В момента Поли учи в Нов български университет специалност журналистика. Красавицата се изявява и като модел в модна агенция “Ивет Фешън “. Била е гост-участник в реалиите форматите – “Гласът на България”, “Фермата”, “Черешката  на тортата” и “Хелс  Китчън “.

В края на миналата година новата “Мис Перник” издава своята дебютна  песен “Няма я”. Видеото към песента разказва историята за една несполучлива любов между двама влюбени, на които пътищата се разделят и представата за едно съвместно съжителство се оказва само плод на тяхното въображение. Част от кадрите към клипа на песента са заснети край язовир “Пчелина”.

Тази година на младата перничанка й предстои двумесечно турне в Китай.

RELATED ARTICLES

Most Popular