Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаНовоизбраните кметове и съветници в Кюстендилско полагат клетва до седмица

Новоизбраните кметове и съветници в Кюстендилско полагат клетва до седмица

До седмица новоизбраните кметове и общински съвети в 9-те общини в Кюстендилско ще положат клетва и ще встъпят в длъжност.

Още в края на миналата седмица процедурата по полагането на клетва и встъпването в длъжност стана в най-малката община – Трекляно, където още на първия тур си избраха  кмет, а в 19-те села се назначават наместници.

Направен е графикът за първите заседания на новоизбраните общински съвети – до идния понеделник, обяви областният управител инж. Александър Пандурски:

“Сряда сутринта Невестино, след обяд – Бобов дол. В четвъртък Дупница и Бобошево, петък сутринта – Кюстендил, следобед – Рила, а в понеделник Сапарева баня и Кочериново. Кметовете встъпват като всички останали, открива се заседанието на Общинския съвет, полагат клетва всички, подписват клетвен лист, това е тяхното встъпване”.

В Кюстендил вече се водят предварителни разговори за това кой да бъде предложен за председател на Общинския съвет.

Предстои и да се разбере и дали досегашният градоначалник Петър Паунов, който изкара 4 поредни мандата, и който беше водач на дясната коалиция от 15 партии, в това число ГЕРБ, ще стане съветник или ще се откаже.

Коалицията има 11 места в 37-членния местен парламент./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular