Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияНовото правителство се закле, първи думи на премиера Стефан Янев

Новото правителство се закле, първи думи на премиера Стефан Янев

Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години, за това, че ще работя почтено, при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това каза служебният премиер Стефан Янев при представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство, на официална церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2.

Това ще очаквам и от назначените от президента служебни министри. Ще работим заедно за гражданите, ще работим в полза на гражданите, каза Янев, който благодари за доверието и добави, че да бъде служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност.

Янев посочи, че основен приоритет е организирането и провеждането на честни избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби. „В тази връзка очаквам всички институции да работят синхронизирано и да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения”, заяви Янев.

Той допълни, че не може да се ангажира, че за периода, в който действа служебното правителство, то ще реши проблемите, натрупани през годините.

RELATED ARTICLES

Most Popular