Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиНовото Bentley Continental GT получи V8 мотор

Новото Bentley Continental GT получи V8 мотор

Досега новото семейство Bentley Continental GT, представено преди половин година, разчиташе на 6,0-литров W12 двигател, който развива 635 к.с. и 900 Нм. От компанията-производител обявиха, че купето и кабриолетът вече ще се предлагат и в модификации с 4,0-литров битурбо V8 мотор.

Всъщност, и предишото поколение на модела беше оборудвано с такъв агрегат, но за новото е предвиден различен мотор. Той е добре познат от кросоувъра Bentley Bentayga, както и от други мощни модели на концерна Volkswagen. Мощността на двигателя е 550 к.с., а максималният въртящ момент – 770 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч при купето Continental GT отнема 4,0 секунди (3,7 секунди при версията с W12), а максималната скорост е 318 вместо 333 км/ч. Кабриолетът вдига 100 км/ч от място за 4,1 секунди, но максималната му скорост е същата като при закрития вариант.
От Bentley посочат, че едно от предимствата на модификациите с V8 двигатели е по-ниският разход на гориво.

Bentley Continental V8

С пълен резервоар версията на Continental GT с по-слабия мотор може да измине до 800 км.На външен вид купето и кабриолетът с V8 мотор могат да бъдат различени по 4-те тръби на изпускателната система (при версиите с W12 те са две, но овални), а същата така и по специалните 20-цолови джанти, които са направени за по-слабите модификации, но могат да бъдат поръчани и са по-мощните.Изборът на V8 двигател по никакъв начин не ограничава клиента при избора на индивидуализации на автомобила, но ще му позволи да икономиса от цената. Засега тя все още не е съобщена официално.

 

 

 

Източник: topgear.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular