Friday, May 3, 2024
HomeРегионНов опит да повдигнат обвинението на княгиня Калина - призована е в...

Нов опит да повдигнат обвинението на княгиня Калина – призована е в МВР във вторник

Княгиня Калина е призована на 29 август, в 10.00 часа чрез упълномощен адвокат да се яви в Областна дирекция на МВР – София, където да й бъде повдигнато обвинение.

Това се случва ден след като Сакскобургготска намери начин да проточи привличането й като обвиняема за шофирането в нетрезво състояние в курорта „Боровец“, предава БНТ.

На 19 август тя се блъсна в бариера на хотел в Боровец. Пробата й за алкохол показа над 1,5 промила. Тогава от прокуратурата заявиха, че Калина е отказала да даде й направят кръвен тест. Така разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера.

Княгиня Калина беше задържана за 24 часа, а на сутринта беше освободена. Превозното средство е предадено на органите на реда.

Припомняме, че в сряда отсъствие на адвокат забави  повдигането на обвинение срещу Калина Сакскобургготска. Стана ясно, че княгинята е наела адвокат от известна софийска кантора, която обаче уведомила разследващия полицай, че в момента се намира в чужбина и иска друг ден, в който двете със Сакскобургготска да се явят в съда. Разследващите пък са уведомени с писмо, че княгинята е заминала за Испания. Ако Сакскобурготска  не представи основателна причина за неявяването си, то може да се стигне и до принудителното й довеждане пред  разследващите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular