Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилНов случай на COVID 19 в Кюстендил! Пациентът е приет в болница,...

Нов случай на COVID 19 в Кюстендил! Пациентът е приет в болница, състоянието му е стабилно

Предстои изписването на двама мъже след 2 отрицателни проби, 276 човека са поставени под карантина

 

За нов случай, установен от коронавирус в Кюстендил и предстоящо изписване на 2- ма мъже от болницата, преборили заразата и са с 2 отрицателни проби, информира на днешната пресконференция кметът на общината, Петър Паунов.

“Новият пациент, при който вчера беше отчетен положителен резултат на COVID 19 е настанен в болницата в Кюстендил. Той е в стабилно състояние. Семейството му е поставено под карантина, той живее с родителите си и брат си. Предстои да бъдат изписани двама от пациентите с коронавирус, след 2 отрицателни проби. Става дума за нашия съгражданин, който работи във финансовата сфера и мъжа от голямата кюстендилска фирма. Очаква се втори отрицателен тест на още пациент с COVID 19”, каза градоначалникът и доуточни, че за установения вчера мъж с коронавирус е подаден от неговия личен лекар.

“Резултат от лечението има и нашите екипи правят всичко необходимо. Осигурени са всички необходими материали. В момента 276 човека са поставени под домашна карантина. С увеличаване броят на заразените се увеличава трикратно и четирикратно броят на лицата, поставени под карантина. Всеки контактен се издирва от РЗИ съвместно с полицията. Още не знаем тези 276 човека колко контакта са имали и те. Затова моля да се спазва дистанцията, която е минимум 2 метра”, призова за пореден път кметът Петър Паунов.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular