Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаНужен е здрав разум

Нужен е здрав разум

Община Дупница връчи заповед за затваряне на повече от 20 търговски обекта

Всеки гражданин може да сигнализира за работещи в нарушение на извънредните мерки обекти, въведени заради заплахата от коронавирус, като се обади на телефона на дежурния в полицията – 0701/5 13 23 или на дежурния в община Дупница 0879 523 474.
В съботния ден служители на кметството са били ангажирани с това да информират търговските обекти, които попадат в обхвата на заповедта от здравния министър Кирил Ананиев.
„Повече от 20 са обектите, на които сме връчили заповедта. По решение на инж. Чимев през днешния ден (б.а. – събота) бяха ангажирани служители, които да съблюдават и предупреждават за изпълнението на мерките. Имаше работещи търговски обекти, предимно от услугите на бързото хранене и квартални заведения. След връчването на заповедите преустановяваха работа. От служителите знам, че не са имали проблеми с работодатели, които да откажат да изпълнят заповедта, и не се е налагало да се вика полиция. Имало е недоволни, разбира се. Знам, че това им е прехраната и търпят загуби, но в крайна сметка всеки един трябва да бъде отговорен не само към близките си, но и към околните и да спазва изискванията за ограничаване разпространението на коронавирус. Нека бъдем отговорни и дисциплинирани поне в този период, а не да се налагат финансови санкции за неизпълнение”, каза заместник-кметът на община Дупница Крум Милев.
Проверки от служители на общината ще се правят през целия период до 29 март.
От Областната дирекция на МВР в Кюстендил също информираха, че на територията на областта въведените заповеди се спазват.
„Ресторантите, увеселителните заведения и тези за бързо хранене в Кюстендил и Дупница не са работили, след като стана ясна забраната на национално ниво. През уикенда имаше момент, в който се забеляза струпване на хора пред хранителни магазини в Дупница и беше сформиран екип от колегите. Те обходиха тези места и инструктираха хората да спазват препоръчителното разстояние и спазват заповедите на Националния щаб. В неделния ден е имало няколко строителни магазина, за които не е имало пречки да работят, но след препоръките на национално ниво са затворили, за да не създават пречки при спазването на заповедите”, разясни пред „Вяра” говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.

RELATED ARTICLES

Most Popular