Monday, May 6, 2024
HomeРегионПетричОбвинените в трафик на хероин през "Кулата" остават в ареста

Обвинените в трафик на хероин през “Кулата” остават в ареста

Окръжен съд – Благоевград остави в ареста двама обвиняеми за опит за трафик на хероин през ГКПП „Кулата”. Състав на Окръжен съд – Благоевград прецени, че по отношение на А. Ц. и А. И. съществува обосновано подозрение, че са извършили деянията, за които са привлечени като обвиняеми, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Съда. На гръцкия гражданин – А. Ц., е повдигнато и предявено обвинение за това, че на 26 юни 2021 г. около 05.40 часа на ГКПП „Кулата“ – трасе изход, без надлежно разрешително, е направил опит с товарен автомобил да пренесе през границата на страната ни с Република Гърция, високорисково наркотично вещество с бруто тегло – 1.070 хероин, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

В хода на разследване и след събиране на достатъчно доказателства, на 26 юни 2021 г. на мъж от с.Тополница, общ.Петрич, е повдигнато и предявено обвинение за това, че на 25 юни 2021 г. в неустановен час в гр.Петрич, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл.32 ал.1 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори , е разпространил (дал) на А.Ц. от Република Гърция, високорисково наркотично вещество – хероин с бруто тегло 1.070 кг.

Определението на Окръжен съд – Благоевград подлежи на обжалване и протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд гр. София.

RELATED ARTICLES

Most Popular