Saturday, May 11, 2024
HomeНовиниБългарияОбвиняемият за убийството в Слънчев бряг си е признал

Обвиняемият за убийството в Слънчев бряг си е признал

37-годишният обвиняем за убийството в Слънчев бряг е признал за престъплението и е съдействал на разследването, обяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Според разследващите става въпрос за класическо убийство от ревност.

“Категорично установено по делото е, че повод за деянието е необузданата ревност, изпитвана от дееца”, каза прокурор Чинев.

Обвиняемият е имал връзка с 22-годишната Симона, която е била в автомобила до убития и също пострада при стрелбата. Връзката им била от началото на май, като ревността му се породила от действията на нейния началник, който в някои моменти се държал с нея грубо, а в други – галантно, водел я на вечери и т.н. Прокуратурата е повдигнала обвинение за умишлено убийство на 37-годишния мъж.

Очаква се да бъде поискана и постоянна мярка задържане под стража.

Показното убийство на 54-годишния бизнесмен Коста Николов бе извършено пред хотелски комплекс в Слънчев бряг, когато там е имало множество туристи. Жертвата е била в хазартния бизнес от дълги години. Николов е бил собственик на няколко игрални зали в различни градове. Симона е в болница с опасност за живота.

Балистичната експертиза е установила съвпадение между законно притежаваното лично оръжие на арестувания и един от изследваните куршуми.

Извършителят беше заловен с оръжие и боеприпаси при опит за бягство в Турция. Той е с чисто криминално минало. Застрелял жертвата си от упор, след което стрелял по момичето, което се опитало да го спре.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular