Tuesday, April 30, 2024
HomeСпортОбзор!Всички играят футбол, накрая Миньор печели

Обзор!Всички играят футбол, накрая Миньор печели

„Чуковете“ се заковаха на първа позиция, очаква се жестока битка за оцеляване на Югозапад

 

В 29-и кръг за първенството на Югозападната трета лига се изиграха девет, вместо десет мача, както е по програма на ЗС на БФС. Вкарани бяха 21 гола, от които 11 от домакините и 10 от гостите.

Мачът Чавдар (Етрополе) – Септември (Симитли) не се състоя поради отказ на отбора на домакините от участие в настоящото първенство и при това положение се присъжда служебна победа 3:0 в полза на гостите.

 

Костинброд – Вихрен

 

На стадион „Георги Бенковски“ в град Костинброд се игра мача между Костинброд 2012 и Вихрен(Сандански). Мачът беше от съществено значение за отбора на домакините, които правят всичко възможно да излизат с чест от всеки двубой, за да се озоват далеч от опасната зона на изпадащите. За отбора на гостите мачът беше само за престиж, като неведнъж наставникът им Наджи Шенсой е споделял, че тимът им няма шанс за атакуване на първото място по известни причини и усилията са насочени за спечелване на Купата на АФЛ. И двата гола в срещата бяха отбелязани през второто й полувреме. Първи откриха резултата гостите чрез Антон Карачанаков в 73-та минута. Изравнителното попадение за отбора на домакините бе дело на Георги Илиев в 84-та минута. Спечелената точка за отбора на Костинброд е ценна и те вече се намират на 15-о място с 32 точки над чертата на застрашените от изпадане.

 

Витоша Левски

 

На стадион „Летище“ се срещнаха отборите на Витоша (Бистрица) и Левски ІІ (София). И двата отбора се намират на места, на които не са застрашени от изпадане, нито пък с възможност за постигане на някаква висока цел. Независимо от това, противниците вложиха всичко на терена, но краен победител се оказа отборът на гостите, които с гол на Кристиян Белмустаков в 74-та минута прибавиха нови три точки към актива си, класирайки се на 7-мо място с 40 точки. Витоша са 11-и с 36 точки. Главният съдия Милен Въжарски показа червени картони в 28-ма минута на Михаил Ценов от Витоша и Александър Божилов от Левски ІІ за спречкване. Червени картони получиха и наставниците на двата тима Кристиян Узунов и Христо Арангелов.

 

ЦСКАБалкан

 

На стадион Панчарево се игра мачът между дубъла на ЦСКА (София) и Балкан(Ботевград). Срещата започна с очакван натиск на армейския тим. Първият гол в двубоя падна в 27-ма минута, когато при създадено меле в наказателното поле на гостите Лъчезар Иванов откри за 1:0. В 33-та минута след груба грешка в защитата на домакините Валдемар Лашков изравни за 1:1. През втората част на срещата бяха отбелязани нови два гола във вратата на Балкан, които бяха дело на Георги Чорбаджийски в 67-ма и Юлиан Илиев в 95-а минути. В 94-та минута главният съдия Иван Донев, който ръководи отлично срещата, показа червен картон на вратаря на Балкан Николай Николаев. При това положение ЦСКА ІІ е на 2-ро място с 66 точки и изигран един мач по-малко. Отборът на Балкан е на 6-о място с 46 точки, също с един мач по-малко.

 

ОборищеСливнишки герой

 

На стадион „Орчо Войвода“ се срещнаха отборите на местния Оборище и Сливнишки герой (Сливница). Срещата бе от жизнено важно значение за отбора на домакините, които неочаквано заради слаби резултати в изминалите срещи се озоваха в зоната на изпадащите, и победата бе повече от задължителна за тях. Герой в този мач стана Георги Нетов, който отбеляза и двете попадения във вратата на „Героя“. Почетното попадение за отбора на гостите бе дело на Димитър Панталеев. С тази победа отборът на Оборище е на 17-то място с 30 точки, точно на чертата на опасната  зоната на изпадащите, заедно със Славия ІІ, а Сливнишки герой е на 4-то място с 49 точки.

 

ПиринСептември II

 

На стадион „Септември“ в град Разлог местният Пирин домакинства на Септември ІІ (София). Тази среща бе поверена на Кирил Кирилов, асистиран от Тони Кирилов и Алекс Маринов, които се представиха на нужното равнище и с действията си не повлияха на крайния резултат на двубоя. Мачът започна с натиск на домакините, които още във 2-рата минута с гол на петричанина Христо Якимов откриха резултата – 1:0. В 48-ма минута след автогол на Валентин Спасов се стигна до 2:0. В 81-ва минута Георги Джиков се възползва от защитата на домакините и успя да намали на 2:1. При това положение отборът на Пирин(Разлог) е на 19-о място с 26 точки, а Септември ІІ е на 10-о място с 37 т.

 

Хебър ІІ – Миньор

 

В Пазарджик се срещнаха отборите на местния Хебър ІІ и Миньор (Перник). Тази среща бе от изключително важно значение и за двата тима. За отбора на домакините друга алтернатива, освен победа, нямаше, за да съхранят надеждите си за излизане от опасната зона. В същия момент отборът на Миньор само при победа затвърждаваше мнението пред футболната общественост, че са най-достойният отбор за заемане на първото място в таблицата. Срещата премина изцяло под диктовката на възпитаниците на Христо Господинов. До 20-та минута резултата бе 3:0 в полза на „Миньор“ след попадения на Божидар Чуканов, Михаел Орачев и Калоян Симеонов. Последният четвърти гол в срещата стана, след като Петър Димитров от домакините в желанието си да изчисти насочената топка от Васко Василев я насочи в собствената си врата за 0:4. Тази загуба усложни още повече ситуацията на отбора на Хебър ІІ, защото се намира в дъното на таблицата с 24 точки заедно с тима на Пирин(Разлог). Убедителният успех на Миньорги укрепи на първото място в таблицата със 75 точки и доказа, че успехите им до момента не са случайни. Това е 24-та победа за сезона на пернишкия тим, и ако перифразираме известната крилатафраза – „Всички играят футбол и накрая Миньор печели“.

 

Рилски спортист – Кюстендил

 

На стадион „Искър“ в град Самоков се игра мачът между местния Рилски спортист и ФК Кюстендил. Очакванията този двубой да бъде интересен се оправдаха. На терена излязоха мобилизирани футболистите и на двата тима. Първи отбелязаха гол футболистите на гостите с попадение на Марио Евтимов в 83-та минута. В самия край на мача неостаряващият Йордан Минев изравни с глава за 1:1. Това беше добър мач за отбора на гостите, воден от Мартин Йорданов, а пореден лош за домакините. При това положение ФК Кюстендилса на 8-мо място с 40 точки, а Рилски спортист са 9-и с 39 точки.

 

Ботев(Ихт) – Банско Тиим

 

На стадион „Христо Ботев“ в град Ихтиман  се срещнаха отборите на местния Ботев и Банско Тиим от град Банско. Според думите на Петър Малинов от треньорския щаб на Ботев (Ихтиман) срещата е преминала изцяло под диктовката на домакините, но не са били малко и пропуските на Йоан Маринов, Християн Андонов, Григор Долапчиев и Мартин Димитров. Единственият гол в срещата е отбелязан в 39-та минута от дузпа, изпълнена перфектно от Йоан Маринов. Това беше десети пореден мач за отбора на Ботевбез загуба, със спечелени седем срещи и три равенства. С тази победа Ботев дели 3-4 място със Сливнишки герой с по 49 точки, а тимът от Банско е 12-и с 35 т.

 

Славия ІІЦСКА 1948 ІІІ

 

На помощния терен с изкуствено покритие на комплекса в квартал „Овча купел“ се срещнаха отборите на Славия ІІ и ЦСКА 1948 ІІІ. Победата бе задължителна и за двата отбора, които се борят за оцеляване в групата. Единственият гол в срещата бе отбелязан в 51-ва минута, след като футболистът от  гостуващия тим Севи Идриз в желанието си да изчисти топката, си вкара автогол с пета за 1:0. При това положение трите точки се оказаха ценни за отбора на Славия ІІ (София), които се намират точно на чертата на зоната на изпадащите на 16-о място с 30 точки, а ЦСКА 1948 ІІІ са на 14-о място с 32 точки.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular