Sunday, May 12, 2024
HomeСпортОбзор! „Балкан” запази лидерството си в ЮЗ трета лига след равенство с...

Обзор! „Балкан” запази лидерството си в ЮЗ трета лига след равенство с „Витоша” (Бистрица)

Футболната общественост в Петрич съжалява за раздялата със Саша Симонович, на мача с “Пирин” (Рз) “Беласица” пропусна 21 числи голови положения

Нови десет мача от 14-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха по терените на Югозападна България. Отбелязани бяха общо 25 гола, от които 11 за домакините и 14 за гостите.
На градския стадион във Велинград четата на Емил Велев-Кокала – „Вихрен” (Сандански) – победи дубъла на „Хебър” (Пазарджик) с 2:0. Головете за „Вихрен” отбелязаха Димитър Макриев и Илиян Джавалеков. Наставникът на санданския тим изрази задоволство от играта на момчетата, на които бе гласувал доверие, като не пропусна да заяви, че са изпълнили тактическите му указания и са се раздали докрай, което е в основата на спечелването на трите точки, с които се класираха на 15-о място със 17 точки и вече гледат напред в таблицата. Отборът на „Хебър 2” остава на 16-о място с 9 точки.
На стадион „Мусала” в град Рила дубълът на „Пирин” (Благоевград) претърпя загуба от „Надежда” (Доброславци) с 0:2. При отлично ръководство на Мурад Адем и неговите асистенти Павел Драгомиров и Виктор Адрианов протече срещата. Първия гол за гостите отбеляза Мариан Китанов в 38-ата минута, а втория – Станислав Благоев в 58-ата. Отборът на „Надежда” бе построен много добре както във фаза защита, така и във фаза атака и така се стигна до спечелването на трите точки, които изведоха отбора извън опасната зона на 17-о място с 9 спечелени точки, като 8 от тях под ръководството на новия старши треньор Румил Жотев, който преобрази играта на отбора като цяло и манталитета на футболистите. Отборът на „Пирин 2” остава на 19-о място с 4 спечелени точки.
В Костинброд едноименният тим загуби от отбора на „Банско” с 0:3. Първото попадение в срещата отбеляза играещият старши треньор на „козлите” Борис Галчев в 16-ата минута. Костадин Слаев две минути по-късно покачи на 0:2. Класическото 0:3 оформи Боби Хазуров в 90+1 минути. Наставникът на „Костинброд” Любомир Божанков в откровен стил сподели, че отборът на „Банско” е стоял много добре на терена, защото е привлякъл много авторитетни и класни футболисти. „При нас нещата не стоят така добре. Нямаме нужната класа и допускаме много фатални грешки. Надявам се за в бъдеще нещата да се оправят и особено през зимната пауза да привлечем по-класни футболисти и отборът ни да изглежда така, както аз желая”. „Банско” вече е 10-и с 21 точки, а „Костинброд” – 18-и със 7 точки.
Отборът на „Сливнишки герой” победи „Рилски спортист” с 2:1 у дома. Този мач бе ръководен на ниво от съдийската тройка Георги Иванов, Георги Стоянов и Венелин Иванов. Първия гол в срещата отбеляза Ничо Ничев от дузпа в 41-вата минута. В 27-ата минута червен картон получи вратарят на „Сливнишки герой” Стоян Деспотов за игра с ръце извън наказателното поле и домакините останаха с човек по-малко до края на мача. В 58-ата минута опитният Петко Петков възстанови равенството от дузпа – 1:1. Много пропуски пред вратата на „Рилски спортист” и накрая присъстващите на стадиона си отдъхнаха, след като в 3-минутното продължение Николай Маринов покачи на 2:1 и донесе победата на „Сливнишки герой”, прибавяйки 3 точки към актива вече от 19 точки, поставяйки ги на 11-о място. „Рилски спортист” са 13-и с 19 точки. Старши треньорът на домакините Петър Малинов сподели, че от страна на неговите футболисти е имало много пропуски, като непростими са били тези на Марио Йорданов на два пъти, в единия случай топката е срещнала гредата, а във втория едва не е пребил вратаря на гостите.
На стадион „Орчо войвода” в Панагюрище местният „Оборище” победи „Ботев” (Ихтиман) с 2:0. Още в началото на мача при отлично центриране на капитана на домакините Георги Нетов известният голаджия Васил Тачев укроти топката с гърди и с левачката не остави никакви надежди за противниковия вратар за 1:0. Втория гол в срещата отбеляза Станислав Георгиев от домакините в 88-ата минута. От ръководството на клуба споделиха, че победата е много ценна, защото е срещу отбор, изграден от много добри футболисти, преминали през А и Б професионални групи на българското първенство. Отборът на „Оборище” е вече 3-ти с 29 точки, а „Ботев” е 12-и с 19 точки.
Отборът на ФК „Кюстендил” победи като гост „Левски” (Чепинци) с 4:0. Хеттрик за гостите отбеляза Александър Александров-Аци с попадения в 25-ата, 58-ата и 68-ата минута (последният от дузпа) и петричанинът Любомир Граминов в 43-тата минута. Отборът на ФК „Кюстендил” е вече 2-ри с 32 точки, само с 3 по-малко от временния водач „Балкан”, а „Левски” (Чепинци) заема последното 20-о място само с 1 спечелена точка.
В Етрополе местният „Чавдар” победи „Пирин” (Гоце Делчев) с 4:0. Головете за възпитаниците на Йордан Юруков отбелязаха Борислав Трендафилов – 2 в 18-ата и 56-ата минута, Йоан Маринов в 51-вата и Николай Ботев в 90-ата минута. „Нашият отбор търсеше повече победата и я заслужи след 4-те отбелязани гола. Доволен съм от момчетата, на които гласувах доверие. Победата бе срещу един от добрите отбори в групата – „Пирин” (Гоце Делчев)”, сподели наставникът на „Чавдар” Йордан Юруков. Отборът на „Чавдар” вече е 6-и с 24 точки, а „Пирин” (Гоце Делчев) – 7-и с 23.
„Гранит” победи дубъла на „Септември” (София) с 2:1 във Владая. Първия гол в срещата отбеляза Мариан Хаджиев в 10-ата минута от дузпа за 1:0. В 18-ата минута Слав Петков изравни, възползвайки се от груба грешка на защитата на „Гранит”. В 60-ата минута Георги Василев от 20 метра от фаул направи безпомощен вратаря на гостите за 2:1. Главният съдия Васимир ел Хатиб отсъди дузпа в полза на гостите, която не бе реализирана, защото вратарят на „Гранит” Николай Трендафилов прояви майсторство и не допусна кълбото зад себе си. Във временното класиране отборът на „Гранит” е на 9-о място с 21 точки, а този на „Септември 2” (София) – на 14-о място със 17 точки.
Дерби мачът в челото между „Балкан” и „Витоша” (Бистрица) завърши 0:0 в Ботевград. Наставникът на гостите Николай Христозов сподели, че неговите възпитаници са направили доста пропуски, като най-фрапантни са били на Михаил Петров и Цветомир Вачев, а Християн Димитров е ударил напречната греда. Върхът на безрезултатната игра на гостите бе пропусната дузпа от Кристиян Кочилов, който изпрати топката в аут от бялата точка. „Балкан” се утвърди на първото място с 35 точки, а „Витоша” е на 5-о място с 28 точки.
На стадион „Цар Самуил” в Петрич се срещнаха отборите на „Беласица” и „Пирин” (Разлог). Над 500 зрители очакваха разгромна победа за отбора на „комитите”. Надмощието на петричките футболисти бе очевадно, като бяха пропуснати 21 чисти голови положения в двубоя, като реализираха само едно попадение, дело на Мартин Русков в 44-тата минута. Пропуските на домакините продължиха и през втората част. В 75-ата минута Тодор Паланков се възползва от недобре подредената защита на „Беласица” и направи резултата 1:1. До края обсадата на петричките футболисти пред вратата на „Пирин” (Разлог) продължи, но в същия момент продължиха и пропуските им. В 89-ата минута Патрик Попов уцели напречната греда. След мача бе поискана оставката на старши треньора Саша Симонович от неформалния ръководител на „Беласица” Георги Петров. Той не си я подаде писмено, но не можа да удържи на натиска и напусна обиден Петрич. Спортната общественост в южния град, футболисти и фенове искрено съжаляват за тази раздяла, като всички дават висока оценка за работата по време на престоя му в Петрич и желаят отново да работят заедно. След това равенство „Беласица” дели 4-то място с „Оборище” с 29 точки, а „Пирин” (Разлог) са 8-и с 21 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular