Friday, May 3, 2024
HomeСпортОбзор! „Вихрен” – едноличен лидер в Югозападната трета лига

Обзор! „Вихрен” – едноличен лидер в Югозападната трета лига

„Марек” и ФК „Кюстендил” се доближават до челото на таблицата

Нови девет мача от 9-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха по терените на Югозападна България. Отбелязани бяха общо 27 гола, от които 13 за домакините и 14 за гостите.
Приятна изненада поднесе младият и перспективен отбор на „Марек” от град Дупница, който изненада един от силните отбори в групата – „Ботев” (Ихтиман). С голове на Христо Каймакански и Милен Иванов гостите спечелиха заслужено трите точки и се доближават все по-близо до челото в таблицата.
В Сливница „Сливнишки герой” и „Оборище” (Панагюрище) завършиха наравно – 2:2. Сливничани започнаха вихрено двубоя, след като още в третата минута играчът на „Оборище” Стенислав Георгиев си отбеляза красив автогол за 1:0. Гостите изравниха в 28-ата минута, когато от наказателен удар капитанът на „зелените“ Никола Иванов отбеляза. В началото на втората част сливничани отново излязоха напред след красиво попадение на Марио Петков в 48-ата минута за 2:1. И когато домакините почти се виждаха победители в мача, Милко Георгиев донесе точката на „Оборище” с попадение в 86-ата минута.
В Ботевград местният „Балкан” загуби от един от водещите отбори в групата – ФК „Кюстендил”, с 0:1 с гол, отбелязан от Александър Александров-Аци.

В Сандански лидерът в групата „Вихрен” победи „Левски” (Чепинци) с 3:1 пред очите на кмета на общината Атанас Стоянов и финансовия благодетел Константин Динев. В 15-ата минута капитанът на домакините Вальо Георгиев пропусна дузпа. Пет минути по-късно гостите поведоха с гол на Денис Николов. Възпитаниците на Здравко Лазаров направиха пълен обрат, след като изоставаха с 0:1. Точни за победата бяха Владимир Кабранов, Валери Георгиев и Кристиян Николов – 3:1. Със спечелените нови три точки отборът на „Вихрен” е вече едноличен лидер в групата.
На стадиона в Доброславци местният „Надежда” победи отбора на „Гранит” (Владая) с 3:1. Головете за домакините бяха отбелязани от Борислав Борисов и Кристиян Арсовски и автогол на Кристиян Фурнаджиев, а за „Гранит” точен бе Даниел Димитров.
В Кюстендил местният „Велбъжд” победи отбора на „Банско” с гол на Георги Славков-Рууни.
В Кресна отборът на „Перун” претърпя загуба с 0:4 от „Пирин” (Гоце Делчев). Точни за гостите бяха Ангел Маджиров, Ибрахим Али, Лъчезар Давков и Янислав Тусонджиев.
В Самоков отборът на „Рилски спортист” и „Чавдар” (Етрополе) завършиха 2:2 на стадион „Искър”. За домакините точни бяха Ивайло Захариев на два пъти, а за гостите – Николай Иванов и Симеон Чатов.
Мачът между отборите на „Пирин” (Разлог) и „Беласица” (Петрич) завърши при резултат 1:1. Умората от сгъстения цикъл напоследък (сряда-събота) си каза думата за петричките футболисти и това бе добре дошло за отбора на домакините, които успаха да се доберат само до едната точка. Първи отбелязаха гол в срещата намиращият се в отлична форма капитан на „Беласица” Марти Таушанов от дузпа, а изравнителното попадение бе дело на Георги Фикиин. С тази издънка отборът на „Беласица” изостава вече с две точки след лидера „Вихрен” (Сандански).

RELATED ARTICLES

Most Popular