Saturday, May 11, 2024
HomeСпортОбзор на кръга в ЮЗ Трета лига

Обзор на кръга в ЮЗ Трета лига

Нови десет мача от 11 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига бяха изиграни по терените на Югозападна България. Отбелязани бяха 29 гола, от които 15 от домакините и 14 от гостите.

Най-интересните мачове в кръга бяха:

На стадион „Христо Ботев” в град Ихтиман се срещнаха отборите на местния

 

Ботев и Вихрен (Сандански).

 

Този мач беше много важен за отбора на гостите, които само при победа се доближаваха до временния водач в таблицата – Миньор (Перник). В същия момент отборът на домакините изигра доста неудачни мачове и се озова малко над опасната зона на изпадащите от групата. Всичко това предвещаваше доста оспорван двубой. Първи откриха резултата гостите в 11-та минута чрез Даниел Пехливанов. Две минути по-късно Стефан Стефанов изравни за 1:1. Георги Кременлиев в 55-та минута покачи на 2:1 за домакините. Руслан Иванов в 63-та минута от дузпа се разписа за 2:2. В 66-та минута Григор Допалчиев– също от дузпа, направи резултата 3:2 за Ботев. В 71-ва минута Ивайло Величков вкара за 4:2. Футболистите на „Вихрен” не се примиряваха със случващото на терена и обсадиха противниковата врата, но успяха да отбележат само едно попадение чрез Петър Христов в 81-ва минута за 4:3. Показани бяха по пет жълти картона за двата отбора от главния съдия Любомир Вушовски и Васил Велев от домакините получи директен червен картон в даденото продължение. С тази победа отборът наБотев вече е на 9-о място с 15 точки, а Вихрен остана 3-ти с 22 точки, с 6 по-малко от лидера Миньор(Перник).

На стадион „Чавдар” в град Етрополе се срещнаха силните отбори на местния

Чавдар и ФК Кюстендил

от едноименния град. За отбора на домакините целта бе победа на всяка цена, за да може да се скъси разликата с временния водач в таблицата – Миньор (Перник). В същия момент наставникът на гостите Мартин Йорданов също бе с нагласа за достойно представяне на неговия тим. В 18-та минута главният съдия Владислав Макавеев отсъди дузпа в полза на домакините, която бе оспорвана от футболистите на ФК Кюстендил, но безрезултатно. Точен от бялата точка бе Ивайло Марков за 1:0. Николай Ботев от отбора на домакините по-късно изскочи срещу вратаря на гостите Александър Михайлов, но не се стигна до отбелязване на нов гол. В 79-та минута при бърза контраатака  от гостите Евгени Зюмбулев успя да простреля вратаря Слави Петров за 1:1. Напрежението на терена и по трибуните се повиши изключително много. В даденото продължение от главния арбитър Кирил Янакиев от отбора на домакините успя да простреля Александър Михайлов за 2:1. Общо девет жълти и един червен картон бяха показани на футболистите в този мач, от които шест за домакините и три за гостите. Павел Головодов пък бе декориран за втори път в жълто и после в червено в 78-ма минута. След срещата наставникът на ФК КюстендилМартин Йорданов сподели, че реалният резултат на база показаната игра на терена, е равният. Той не спести критиките си към главния съдия Владислав Макавеев, който, според него, е повлиял на крайния резултат с грешните си решения във възлови моменти. След тази победа отборът на Чавдар е на 4-то място с 19 точки, с 9 по-малко от лидера Миньор и с един изигран мач по-малко. ФК Кюстендил са на 8-мо място с 16 точки.

На стадион „Септември” в град Разлог се срещнаха отборите на местния отбор, последен в класирането в групата –

 

Пирин и Миньор (Перник),

 

който е едноличният лидер. За отбора на домакините победата бе повече от задължителна, за да съхранят надеждите си за измъкване от опасната зона. Гостите пък се нуждаеха от нея, за да се утвърдят като лидер в класирането. В 88-ма минута Александър Александров бе изведен от Патрик Попов извън наказателното поле и с плътен шут топката бе изпратена в долния ляв ъгъл на вратаря Иван Маринов за 0:1. Това попадение се оказа единствено за крайния изход на двубоя, което донесе трите точки на гостите от Перник. В този мач за отбора на домакините главният съдия Благой Манов, който с асистентите си Георги Стоянов и Йордан Гошев ръководи мача на ниво, показа пет жълти и един червен картон (за Петър Попадийн в 79-та минута) за отбора на домакините, а гостите получиха само два жълти картона. Наставникът на МиньорХристо Господинов сподели, че неговите възпитаници са изиграли най-слабия си мач от началото на първенството и е доволен, че макар и в последните минути, са спечелили трите точки, с което се утвърждават на върха на таблицата.

На стадион „Българска армия” се срещнаха дублиращият отбор на

 

ЦСКА (София) и на ЦСКА 1948 III.

 

Отборът на домакините, подсилен с няколко футболисти, трениращи с първия отбор, но възпитаници на Стамен Белчев, стояха далеч по-добре на терена. В 16-та минута Димитър Христов след атака по левия фланг центрира в наказателното поле на гостите, Георги Чорбаджийски с глава обстреля противниковия вратар Антони Николов, който изби топката, но в добавката Илиан Антонов не сгреши за 1:0. На два пъти по-късно Марк-Емилио Папазов и Георги Димитров не успяха отблизо да огорчат вратаря на гостите Антони Николов. В 36-та минута след центриране на гостите в наказателното поле на домакините Росен Божинов се възползва от тяхна колективна грешка отзад и с глава простреля вратаря Ивайло Неделчев за 1:1. В 43-та минута Марк-Емилио Папазов открадна топката от защитата на гостите, напредна и я насочи в долния ляв ъгъл на Антони Николов за 2:1. През втората част на мача имаше атаки и пред двете врати, като на три пъти дублиращият отбор на ЦСКА София не успя чрез Марк-Емилио Папазов и Георги Чорбаджийски да огорчи вратаря на гостите Антони Николов. Веднъж резервата Алесандро Николов отблизо насочи кълбото директно в противниковата врата, но Мартин Димитров промени посоката му преди голлинията и така запази вратата суха. Старши треньорът на ЦСКА (София) Стамен Белчев сподели, че е доволен от играта и естествено от резултата, койтое бил „реален на база показаната игра на терена“. Главният съдия Стоян Арсов показа шест жълти картона на домакините и един на гостите. С тази победа ЦСКА ІІ е на 2-ро място с 22 точки, а ЦСКА 1948 ІІІ са 13-ти с 13 точки.

А ето и развоя на останалите срещи в групата:

На стадион „Искър” в град Самоков се срещнаха местния

 

Рилски спортист и Банско Тиим Сдружение

 

от едноименния град. През първата част на срещата бе отбелязан само един гол във вратата на гостите. Това стана в 44-та минута с попадение на Добромир Панчаревски. През втората част домакините отбелязаха нови два гола, дело на Красимир Панчев в 66-та и Добромир Панчаревски в 70-та минути. С тази победа отборът на Рилецо е 10-ти с 15 точки, а на Банско – 12-ти с 13 т.

На стадион „Сарая” се срещнаха отборите на

 

Хебър ІІ (Пазарджик) и Септември (Симитли).

 

До 15-та минута футболистите на гостуващия тим пропуснаха две чисти голови положения благодарение на отличната игра на домакините Диян Димов. За отбелязване е, че отборът на Хебър ІІ не успя да застраши нито веднъж вратата на гостите. През второто полувреме тимът от Симитли се позатвори, разчитайки напред на контраатаки. Още в началото на полувремето Филип Парутев от Хебър ІІ изскочи на няколко метра срещу вратаря Иван Топалов, но не успя да го преодолее. До края на мача и двата тима не успяха да стигнат до отбелязване на гол и главния съдия Кристиян Бучев свири последния сигнал при нулево равенство. При това положение Хебър ІІ е 14-и с 13 точки, а Септември е 17-и с 11 точки.

На стадион „Орчо Войвода” се срещнаха отборите на местния

 

Оборище и Септември (София).

 

Истинска лекция по футбол изнесоха възпитаниците на старши треньора Иван Гешев, надигравайки домакините по всички линии на терена. Първият гол в срещата падна още в 9-а минута след центриране на 18 годишния Георги Джиков и най-съобразителен в наказателното поле се оказа Петър Петров, който с крак направи безпомощен вратаря Калин Дончев за 0:1. В 18-та минута Андрей Дудоленски проби по фланга, насочи топката в наказателното поле на домакините и там Георги Тафраджиев не сгреши за 0:2. В 37-ма минута Георги Тафраджиев изведе от фланга Андрей Дудоленски и той направи резултата класически – 0:3. След почивката бяха отбелязани нови три гола, от които два във вратата на домакините, дело на Валентин Доцев в 77-ма и Петър Миленов в 87-ма минути, а почетното попадение за домакините отбеляза Петко Петков в 77-ма минута. След тази победа отборът на Септември ІІ е 6-ти с 18 точки, а Оборищесе смъкна на 15-то място с 13 точки.

На помощния терен на стадиона на белите се срещнаха дублиращият отбор на

 

Славия и Сливнишки герой

 

от град Сливница. В този мач пред очите на президента на ПФК Славия Венци Стефанов възпитаниците на Ивайло Василев играха много силно, с желание за победа, и я постигнаха напълно заслужено. Първият гол в мача отбеляза в 14-та минута Георги Славчев с глава след отлично центриране на Емре Дрянов. В 34-та минута след центриране отляво на Емре Дрянов Валентин Петров с крак направи безпомощен вратаря на гостите Янко Димитров за 2:0. Куп голови положения сътвориха футболистите на домакините,но техните нападатели се надпреварваха на грешат, обстрелвайки неточно вратата на Янко Димитров. Най-фрапантни бяха пропуските на Мартин Сораков, ЧунгТханг До, Емил Кьосов и Васил Казълджиев. В 87-ма минута след изпълнение на корнер от страна на домакините, Александър Александров-Аци овладя избитата топка, напредна и от движение по диагонала успя давкара във вратата на Илиян Илиев за 2:1. „Победата е напълно закономерна. При по-точен мерник можеше да разгромим гостите от Сливница”, сподели старши треньорът Ивайло Василев. Този мач беше ръководен на много високо равнище от главния съдия Александър Вангелов. С тази победа отборът на Славия ІІ е на 16-о място с 13 точки, а Сливнишки герой – 7-ми с 18 точки.

На стадион „Летище” в София се срещнаха отборите на

 

Витоша (Бистрица) и Балкан (Ботевград).

 

Този мач бе от изключително важно значение за отбора на Витоша, който се намира в опасната зона на изпадащите, а за отбора на гостите бе за достойно представяне. И когато се виждаше вече равния резултат, Емил Ангелов от гостите в даденото продължение от страна на главния съдия Вилиян Видинов успя да огорчи вратаря Калоян Петков за 0:1. С тази победа отборът на Балкан е 5-и с 19 точки, а Витошаостана в опасната зона – 18-и с 10 точки.

На стадион „Георги Бенковски” в Костинброд се срещнаха отборите на Сдружение

 

ОФК Костинброд-2012 и Левски ІІ(София).

 

В 11-та минута отлично ръководещият срещата Иван Донев с асистенти Марио Донев и Феим Мусанков отсъди дузпа в полза на гостите, която Борислав Рупанов превърна в гол за 0:1. Пет минути по-късно Борислав Будинов оползотвори атаката на колегите си с гол, отбелязан във вратата на Иван Андонов за 1:1. Този резултат се оказа краен за двата отбора. При това положение отборът на Левски ІІ е 11-и с 13 точки, а Костинброд е в опасната зона на предпоследното 19-о място със 7 точки. След последния съдийски сигнал от треньорския щаб на Костинброд споделиха: „Почти няма мач, в който да не отсъдят дузпа в наша вреда, а в същия момент за нас не се отсъжда, независимо, че е имало не един и два пъти предпоставки за това”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular