Sunday, May 5, 2024
HomeСпортОбзор на кръга: 4 мача – 21 гола в АОГ „Струма“

Обзор на кръга: 4 мача – 21 гола в АОГ „Струма“

В 26-и кръг, АОГ „Струма” се изиграха четири, вместо шест мача, както бе по програма на ОблС на БФС Благоевград. Отбелязани бяха 21 гола, от които 11 от домакините и 10 от гостите.

Отборът на Спартак (Склаве) поднесе най-голямата изненада в кръга,

като победи шампиона в групата Спортист-Падеш като гости с 2:1. През първата част на срещата футболистите на двата отбора търсеха начин за отбелязване на гол, но това не им се удаде. Зрителите, дошли да наблюдават двубоя, успяха да видят три гола през втората част на срещата. В 50-та минута при добра контраатака на домакините Миле Денковски изпрати топката в мрежата зад стража на гостите за 1:0. Това не отчая футболистите на Спартак и те заиграха на още по-високи обороти. При бърза атака, започната от центъра, топката бе насочена към Христо Чаракчиев и той със страхотен шут я изпрати неспасяемо в мрежата зад вратаря на домакините за 1:1. Само неточните удари на Латровалиев, Чолтеев и Сухарев бяха причина да не се отбележат нови голове във вратата на домакините. В 75-та минута Христо Чаракчиев бе повален вътре в наказателното поле на домакините и главния съдия Иван Донев, който ръководи на ниво мача, отсъди дузпа, която Латровалиев превърна в гол за 1:2. Този резултат се запази до края на срещата и футболистите на Спартак ликуваха, и имаше защо, след като постигнаха авторитетна победа като гости срещу лидера в групата Спортист-Падеш от с.Падеш. С тази победа отборът на Спартак Склаве зае почетното трето място в крайното класиране

Другата изненада в кръга поднесоха футболистите на Огражден 1955 (Първомай),

община Петрич, след като победиха на стадиона в Микрево с 4:3 отбора на Малеш-Микрево. Първи откриха резултата домакините в 23-та минута. Тогава главният съдия Християн Атанасов отсъди дузпа за отбора на домакините за игра с ръка на защитник на гостите след удар на Ради Пецанов. Последният бе точен от бялата точка и откри резултата за 1:0. До края на първата част на срещата на три пъти футболистите на домакините не бяха точни отблизо срещу вратаря на гостите. След почивката зрителите, дошли да наблюдават двубоя, включително и тези от Първомай, станаха свидетели на много интересни атаки и на дъжд от голове. В 60-та минута Стефан Назъров от отбора на гостите от фаул отбеляза красив гол и резултата бе изравнен – 1:1. Три минути по-късно след атака по десния фланг на Даниел Славков последва центриране в наказателното поле на гостите и Ради Пецанов с крак покачи на 2:1. В 69-та минута при контраатака на футболистите от Първомай Мартин Вангелов бе точен отблизо срещу вратаря на домакините за 2:2. В 78-ма минута Ради Пецанов от отбора на домакините след образцова контраатака бе изведен от Даниел Славков и от движение с топовен изстрел изпрати топката в мрежата на противниковия вратар за 3:2, отбелязвайки хеттрик в мача. Две минути по-късно Алекс Смилков с шут от около 30 метра изненада вратаря на домакините и резултатът отново бе изравнен – 3:3. В 82-ра минута при нова успешна атака на футболистите от Първомай Стефан Назъров накара вратаря на домакините да вади топката за четвърти път от мрежата си и резултатът стана 3:4. При този резултат добре ръководещия срещата Християн Атанасов даде край на двубоя.  „В този мач  играхме без титулярните футболисти Кирил Дамбов-заради контузия, наказаните Ангел Алай и Мартин Подгорски, отсъстващите поради служебна заетост Слави Калчунков и Асен Стоянов, заминалия на бригада в САЩ Кристиян Георгиев и отсъстващия по лични причини Илия Колев. Независимо от всичко това, сами сме си виновни за загубата. На три пъти повеждахме в резултата и не успявахме да го задържим поради груби грешки отзад. На всичко отгоре, с изключение на вратаря, всички останали футболисти се надпреварваха да грешат пред противниковата врата. Гостите играха с по-голямо желание и хъс за победа и спечелиха срещата. Пуснах футболистите в активна почивка. През следваща седмица ми предстои разговор с президента на клуба. Ако продължават нещата както досега и няма амбиции за атакуване на първото място, даващо право за участие в квалификации за участие за влизане в по-горната В група, няма какво да правя повече като старши треньор на този отбор”, сподели Благовест Якимов – треньор на Малеш-Микрево.

На стадион „Арена Крупник” се игра

общинското дерби между местния Левски и тима от Долно Осеново.

Нагласата на отбора на домакините бе за победа и те първи отбелязаха гол в 9-та минута, когато Йосиф Айдов насочи кълбото към Кирил Георгиев, който изпрати топката в мрежата на гостуващия тим за 1:0. Атаките към противниковата врата от страна на футболистите на Левски продължиха, след като в 20-та минута Ивайло Спасов оползотвори една от тях за 2:0. До края на първата част на мача футболистите на Левски пропиляха още няколко чисти голови положения. През втората част на срещата отново по-добър на терена бе отборът на домакините. При добра атака пред вратата на гостуващия тим, Румен Атанасов направи резултата класически за 3:0. Почетното попадение за отбора на Долно Осеново отбеляза Антон Крънчов за 3:1.

На градския стадион в Кресна местният

Перун победи Малеш(Микрево) с 4:3.

Срещата започна с попадение, отбелязано от възпитаниците на Методи Тушев, след като Костадин Апостолов проби отляво защитата на домакините и с диагонален шут изпрати топката в далечния ъгъл зад стража на Перун за 0:1. Това не се понрави на футболистите на Перун и те търсеха всякакъв начин за изравняване на резултата. Това успяха да направят в 35-та минута. Тогава след центриране на Дани Марков в наказателното поле на гостите Божидар Бакалов с глава изравни за 1:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка. През втората част на мача над 200 зрители, дошли да наблюдават двубоя, станаха свидетели на много интересни комбинации от страна на футболистите на двата тима. В 51-ва минута след грешка на защитника Иван Гълъбов от отбора на гостите, Иван Атанасов от свободен удар и я изпрати в мрежата на гостите за 2:1. В 62-ра минута след ново неразбирателство в защитата на гостите Даниел Марков покачи на 3:1. Четвъртото попадение за отбора на домакините отбеляза Божидар Бакалов с удар отдалече за 4:1. Футболистите на Малеш след дадените допълнителни наставления от наставника им Методи Тушев заиграха по-организирано и с по-точен мерник. В 78-мата минута Костадин Апостолов след самостоятелен рейд тръгна фронтално срещу вратата на Перун, излъга изпречилите му се футболисти и сам срещу вратаря на домакините го простреля за 4:2. В 82-ра минута Слави Андонов от фаул от 25-26 метра изпрати топката неспасяемо във вратата на домакините за 4:3. Последваха пропуски на Иван Лазаров, Костадин Апостолов и Христо Христов. „Не успяхме да реализираме головите си положения в мача и това е причина да загубим. Смятам, че 4-тото място в крайното класиране е добро за нашия отбор на този етап, който успяхме да изградим в движение от млади таланти на ДЮШ на клуба на възраст от 16 до 21 годишна възраст. Доволен съм от момчетата, изиграха много хубави мачове, най-вече през пролетния дал от първенството. В понатрупания опит очаквам по-добро представяне през новото първенство.  Няма да пускам футболистите в активна почивка, защото на 9 юни ще играем международен мач срещу члена на 3-та лига в първенството на РС Македония отбор на Малеш(Берово). Тази международна среща ще се играе на база трансгранично сътрудничество между общините Струмяни и Берово”, сподели Методи Тушев-старши треньор на Малеш(Микрево).

Поради неявяване на отборите на гостите не се състояха срещите Локомотив (Дамяница) – Ветрен (Полена) и Рилци – Орел –(Лебница).

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular