Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБанскоОбзор на ЮЗ Трета лига! Вихрен поднесе изненада, Миньор е непоклатим на...

Обзор на ЮЗ Трета лига! Вихрен поднесе изненада, Миньор е непоклатим на върха

Десет мача от 14-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се изиграха по терените на Югозападна България.
Вкарани бяха 28 гола, от които 18 от домакините и 10 от гостите.
Най-неочакван резултат се получи на стадиона в Микрево, където си дадоха среща

Вихрен и Балкан (Ботевград).

Тимът от Сандански загуби с 1:3 и това е голяма изненада, имайки предвид намеренията на домакините, които афишираха амбиции преди старта на първенството за атакуване на първото място в групата, даващо право за влизане във Втора професионална лига от следващото първенство. Явно опитният президент и старши треньор на ФК Балкан Иван Редовски беше разучил добре играта на санданския тим и неговите футболисти заиграха атакуващо още след първия съдийски сигнал. Резултатът бе открит от Калоян Бонев във 2-ра минута при първата контраатака на гостите пред вратата на Вихрен – 0:1. В 25-ата минута Павел Петков покачи на 0:2 при следващата контраатака. Атаките на домакините бяха неспирни, търсеха начин за промяна на резултата, но успяха едва в 30-та минута след гол на Християн Димитров за 1:2. В 39-та минута Николай Миков от гостите накара вратаря Боян Загорски да вади топката от вратата си за 1:3. До края на срещата футболистите на Вихрен проведоха много атаки пред противниковата врата, но до гол така и не се стигаше заради неточната стрелба срещу вратаря на гостите Васил Вълчев. След мача Панталей Маникатов – изпълняващ функциите старши треньор на отсъстващия по известни причини Наджи Шенсой, определи резултата като несправедлив, и не пропусна да подчертае дебело, че това се дължи на неточната стрелба срещу вратаря на гостите при многобройните атаки на техните футболисти. След тази загуба Вихрен е на 4-то място с 25 точки, а Балкан са на 3-то място със същия брой точки, но по-добра голова разлика. В следващия кръг отборът на Вихрен ще гостува на Чавдар в Етрополе, а Балкан ще домакинства на ЦСКА 1948 ІІІ.
На стадион НСА се срещнаха отборите на

ЦСКА 1948 ІІІ и дубъла на Левски (София).

Мачът започна добре за отбора на домакините, които откриха резултата чрез Кристиян Грозданов във 2-ра минута. В 5-та минута Преслав Бачев при контраатака на синия тим изравни за 1:1. Три минути по-късно Цветомир Цанев направи резултата 2:1 за отбора на домакините. В 35-та минута Преслав Бачев отново възстанови равенството. През втората част на срещата Калоян Петков от сините направи резултата 2:3, който се запази до края на срещата. След този мач отборът на ЦСКА 1948 ІІІ е на 17-то място с 14 точки, а Левски ІІ е 11-ти с 19 точки. В следващия кръг ЦСКА 1948 ІІІ ще гостува на Балкан в Ботевград, а Левски ІІ ще домакинства на Сливнишки герой.
На стадиона в Сливница премериха сили

Сливнишки герой и Костинброд 2012.

Очакванията за лесна победа за отбора на домакините, който през настоящото първенство тръгна много добре, не се сбъднаха. Мачът тръгна добре за Героя, след като Давид Димитров в 19-та минута простреля опитния вратар Валентин Галев за 1:0. Този резултат се запази до края на първата част на срещата. Второто полувреме започна отново добре за отбора на домакините, след като Георги Нетов в 51-ва минута изненада неприятно вратаря Валентин Галев за 2:0. Футболистите от Костинброд не се предаваха. На преден план изскочи бившият национал Цветан Генков, който в 61-ва минута изпрати топката неспасяемо в мрежата на вратаря Божидар Петров за 2:1 и върна надеждите си за изхода от двубоя. В самия край на даденото от главния съдия Станислав Апостолов продължение Цветан Генков с ново попадение зарадва дошлите фенове, треньорския щаб и колегите си и по този начин се стигна до спечелване на много ценна точка срещу един от авторитетните отбори в групата и то като гости. Сливнишки герой са 6-и с 22 точки, а ОФК Костинброд са 19-и с 8 точки. В следващия кръг Героя е гост на Левски ІІ (София), а Костинброд е домакин на Септември ІІ (София).
На стадиона в Герман се срещнаха отборите на

Септември ІІ (София) и Витоша (Бистрица).

Мачът беше от съществено значение и за двата отбора. Имаше много битка на терена, но така и не се стигна до отбелязване на гол. Така съперниците спечелиха по една точка и във временното класиране Септември ІІ (София) е 10-и с 20 точки, а Витоша е 18-и с 14 точки. В следващия кръг Септември ІІ гостува на ОФК Костинброд, а Витоша приема лидера Миньор (Перник).
На Стадиона на мира в Перник се срещнаха първия и втория във временното класиране на групата –

Миньор и ЦСКА ІІ (София).

Още в 7-ма минута след центриране на Александър Александров в наказателното поле на гостите капитана им Юлиан Илиев в желанието си да изчисти кълбото го отклони в мрежата на вратаря Ивайло Неделчев за 1:0. Този резултат се запази до края на мача и при това положение отборът на Миньор (Перник) остана едноличен лидер в таблицата с 34 точки, с мач по-малко и с 6 точки пред следващия го ЦСКА ІІ София, останал на 2-ро място. В следващия кръг отборът на Миньор ще гостува на Витоша (Бистрица), а ЦСКА ІІ ще домакинства на стадиона в Панчарево.
На стадион „Арена Симитли” един срещу друг се изправиха местният

Септември и Славия ІІ (София).

Този мач се очакваше с голям интерес от зрителите. Целта на футболистите и на двата тима бе да се спечелят трите точки и да се озоват колкото може по-напред в таблицата за класиране. Първия гол в срещата отбеляза Петър Дънгов в 45-та минута, а втория Симеон Димитров в 90-та минута за отбора на Септември (Симитли). В 59-а минута главният съдия Кристиян Бучев показа втори жълт и червен картон на Александър Георгиев от гостите. След този мач отборът на Славия ІІ е на 15-о място с 14 точки, а Септември е 12-и с 18 точки. В следващия кръг „белите” ще домакинстват на ФК Кюстендил, а Септември (Симитли) ще гостува на ЦСКА ІІ.
На стадион „Осогово” се срещнаха отборите на

Кюстендил и Оборище (Панагюрище).

Повече от сигурно беше, че в този мач краен победител ще бъде отборът на домакините, които тотално разгромиха тима от Панагюрище, отбелязвайки 4 гола през първото полувреме – три от тях дело на Марио Евтимов и един на Любослав Любомиров, а през втората част на мача – един гол от Пламен Петров в 90-та минута за 5:0. ФК Кюстендил са 5-и с 24 точки, а Оборище – 16-и с 14 точки. В следващия кръг ФК Кюстендил ще гостува на Славия ІІ, а Оборище ще домакинства на Банско.
На стадион „Свети Петър” се проведе съседското дерби между

Банско Тиим и Пирин Разлог 1941.

Този мач беше от изключително важно значение за отбора на гостите, който в момента е на дъното на таблицата и всяка спечелена точка е лъч надежда за излизане от опасната зона. Това обаче не се случи и с гол на Георги Фикийн в 76-та минута „козлите” се поздравиха с победа. Банско Тиим е 8-ми с 20 точки, а Пирин (Разлог) е на 20-о място с 6 точки. В следващия кръг отборът от Банско ще гостува на Оборище в Панагюрище, а Пирин (Разлог) ще посреща Ботев (Ихтиман).
На стадион „Христо Ботев” в град Ихтиман се срещнаха отборите на местния

Ботев и Хебър ІІ (Пазарджик).

Срещата започна с натиск на гостуващия тим, с което подсказаха, че са дошли да спечелят нещо от този двубой. Същите намерения имаха и възпитаниците на Валери Свиленов. Първата част на мача завърши при нулево равенство. След почивката зрителите на стадиона станаха свидетели на много интересни атаки и пред двете врати. В 51-ва минута при образцова атака на домакините Николай Маринов простреля вратаря на гостите Диян Димов за 1:0. В 68-ма минута Мартин Кадьов възстанови равенството, изпращайки топката във вратата на Филип Димитров за 1:1. В 74-та минута Григор Долапчиев изпрати коженото кълбо неспасяемо във вратата на Диян Димов и по този начин донесе трите точки за отбора на Ботев (Ихтиман). При това положение Ботев са 13-и с 18 точки, а Хебър ІІ са 14-и с 14 точки. В следващия кръг Ботев гостува на Пирин в Разлог, а Хебър ІІ приема Рилски спортист (Самоков).
На стадион „Искър” в град Самоков се срещнаха местният

Рилски спортист 2011 и Чавдар (Етрополе).

Мачът беше очакван с голям интерес, защото ръководствата и на двата тима афишираха амбициите си за атакуване на първото място. През първата част бяха създадени голови положения и пред двете врати, но до попадения така и не се стигна. След почивката присъстващите на стадиона видяха три отбелязани гола, от които два във вратата на гостите с автори Йордан Минев в 63-та и Красимир Панчев в 69-та минути за 2:0. Почетното попадение за отбора на гостите отбеляза в 89-та минута Румен Рангелов за 2:1. Така отборът на Рилски спортист се класира на 7-мо място с 21 точки, а Чавдар са 9-и с 20 точки. В следващия кръг Рилецо е гост на Хебър ІІ, а Чавдар посреща Вихрен (Сандански).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular