Friday, May 3, 2024
HomeСпортОбзор! Слаб откъм голове 6-и кръг в ЮЗ трета лига

Обзор! Слаб откъм голове 6-и кръг в ЮЗ трета лига

Общо девет мача се изиграха на терените в Югозападна България от 6-ия кръг на ЮЗ трета лига. Отбелязани бяха 12 гола, от които 8 за домакините и 4 за гостите. Това всъщност бе най-слабо резултатният кръг от началото на първенството, като основната причина е оспорваният характер на по-голяма част от мачовете, завършили с минимални победи.

В Панагюрище на стадион „Орчо войвода”

 

отборът на „Оборище” претърпя загуба с 0:1 от „Беласица” (Петрич). Силно първо полувреме на гостите и непростими пропуски на Атанас Карачоров, Александър Смилков, Александър Александров и Димитър Стоев. Последният в 20-ата минута се отчете по достоен начин и с глава отбеляза рядко красив гол, който се оказа единствен в двубоя, донесъл трите точки на отбора му. Втората част на срещата премина с превес на домакините, но отличният вратар на Бела Захари Димитров, защитата начело с Атанас Димитров и Симеон Бояджиев с диспечерските си функции и пласиране където трябва в помощ на защитата не позволиха на футболистите на „Оборище” да спечелят дори и една точка.

 

В Кюстендил едноименният тим победи трудно „Ботев” (Ихтиман)

 

с 1:0 с попадение на Александър Александров-Аци в 61-вата минута. С тази си победа четата на Николай Николов-Чезето е на трето място във временното класиране и 13 точки.
На стадиона в Доброславци отборът на „Левски” (Чепинци) победи „Пирин” (Разлог) с 1:0 с гол на Димитър Атанасов в даденото продължение на срещата от страна на арбитъра Вангел Вангелов. Това всъщност бе първа победа в първенството за футболистите на „Левски” (Чепинци).

”Гранит” победи „Сливнишки герой” с 1:0

 

на стадиона във Владая с гол на Даниел Димитров. Треньорите на двата тима Димитър Мутафов и Петър Малинов съжаляваха за пропуснатите голови положения, но бяха категорични, че резултатът е реален.

На стадион „Свети Петър” в Банско

 

едноименният тим бе победен от „Балкан” (Ботевград) с 0:1 с гол на неостаряващия Петко Петков при успешна контраатака в 41-вата минута. По една греда уцелиха Петър Василев и Петко Петков. С тази шеста поредна загуба в първенството отборът на „Банско” се закотви в дъното на таблицата и досегашният наставник Венко Товиров пое изцяло вината върху себе си и подаде оставка.

В Гоце Делчев „Вихрен” (Сандански)

 

постигна победа над домакина „Пирин” с гол, отбелязан от Владимир Кабранов пред очите на цялото ръководство на санданския клуб, начело с финансовия благодетел Константин Динев. С тази победа отборът на „Вихрен” дели първото място с „Беласица” с по 16 точки.

В Етрополе местният „Чавдар” победи

 

 

„Надежда” (Доброславци) с 1:0 с попадение на Николай Ботев в 5-ата минута.

На стадион „Искър” в Самоков

 

присъстващите събраха доста нерви в опашкарското дерби срещу „Велбъжд” (Кюстендил). Илиян Христов откри за 0:1 в 40-ата минута, на два пъти по-късно футболистите на гостите не успяха да прострелят отблизо вратаря на Рилецо. В 76-ата минута централният защитник Петър Рогозански успя да изравни за 1:1. В даденото продължение от главня съдия Светослав Михайлов при поредно меле бе отбелязан нов гол във вратата на гостите, след като кълбото се отклони от крака на защитника на гостите Васил Вакадинов за 2:1.

На стадион „Бончук” изтощеният „Марек”

 

(играл три мача за една седмица) победи трудно отбора на „Перун” (Кресна). Първото полувреме приключи при нулево равенство. В двуминутното продължение Димитър Чечев не успя да реализира отсъдената дузпа от главния съдия Мирослав Кузманов. През второто полувреме с два гола на Веселин Любомиров отборът на „Марек” спечели трите точки. В 55-ата минута главният арбитър показа директно червен картон на Димитър Панталеев за удар без топка срещу Десислав Токов от гостите.

RELATED ARTICLES

Most Popular