Saturday, May 4, 2024
HomeСпортОбзор! Страсти и голове в 12-ия кръг за областна група “Струма-2”

Обзор! Страсти и голове в 12-ия кръг за областна група “Струма-2”

Пет вместо шест мача се изиграха по терените на община Петрич от 12-ия кръг за областна група “Струма-2”.
В Коларово местният “Подгорец” победи “Светкавица” /Митиново/ с 2:1. Това бе най-интересният двубой между два силни отбора, които през последните години си разменяха шампионската титла в групата. През есенния дял от настоящото първенство футболистите на “Подгорец” вървят по предварително начертан план и все още са без загубена точка в досега изиграните срещи както у дома, така и навън. Амбициите за това дерби от страна на гостите бе голямо с цел да нанесат първата загуба, макар и като гости, на временния лидер в групата, но това не се случи. Първи отбелязаха гол в срещата гостите, след като играещият на ниво във всички срещи до момента Росен Симонски в 40-ата минута се възползва от грешка на защитник на домакините, открадна топката, напредна и огорчи стража на “Подгорец” за 0:1. Изравнителното попадение бе дело на Александър Бързаков в 43-тата минута, който след центриране отдясно на Димитър Ичев с глава не остави никакви надежди на стража на гостите за 1:1. Влезлият в игра за домакините Димитър Мицков, макар и невъзстановен, се оказа златната резерва и именно той отбеляза победния гол в 85-ата минута за 2:1. Преди това Живко Иванов от отбора на “Светкавица” изскочи сам срещу вратаря на домакините, но не успя да го преодолее и при това положение да спечели тимът му поне точка.
На стадиона в Кърналово отборът на “Стрела” победи “Граничар” /Кулата/ с 3:1. Домакините, водени от играещия треньор Щерю Димитров-Ромарио, изиграха най-добрия си мач до момента и с голове на Юли Филипов, Ангел Методиев и Щерю Димитров постигнаха втората си победа от началото на първенството. Почетното попадение за отбора на гостите реализира Мартин Владимиров. В 62-рата минута Йосиф Ангушев от “Граничар” пропусна да реализира дузпа.
В Марикостиново местният “Струма” победи “Огражденец” /Кърналово/ с 3:0 с голове на Мартин Бояджиев, Йордан Бербатов и Методи Коричков от дузпа. Двубоят премина при пълно превъзходство на възпитаниците на Атанас Терзиев и при по-точна стрелба от страна на Мартин Бояджиев, Мариан Терзиев, Карамфил Божиков и Марин Георгиев можеше да се стигне до по-убедителна победа за домакините.
В село Беласица едноименният тим и “Локомотив” /Генерал Тодоров/ сътвориха истинско голово шоу, отбелязвайки си по 4 попадения. За отбора на домакините точни бяха Петър Яков на два пъти, Димитър Янчев и Марио Цанев. За гостите се разписаха Йордан Бишкаров, Илия Касапов, Румен Георгиев и Мариан Борисов.
В Михнево се изигра само едно полувреме, в което отборът на домакините отбеляза две попадения чрез Димитър Тасев и Димитър Масларов. На почивката се стигна до неприятни разправии между фенове на гостите от Яворница и главния съдия на срещата. Наложи се да се извика помощ от МВР, за да не се стигне до нещо нежелателно. Това бе причината и да не се изиграе втората част от срещата.
Мачът в Самуилово между местния “Калабак” и “Вихър” /Кавракирово/ не се игра поради неявяване на отбора на гостите. При това положение се присъжда служебен резултат 3:0 за отбора на “Калабак” /Самуилово/.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular