Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилОбластният лидер на СДС се бори за директорския пост в кюстендилско училище

Областният лидер на СДС се бори за директорския пост в кюстендилско училище

Настоящият общински съветник от СДС и областен лидер на сините Анелия Любенова-Мандалска влиза в битката за поста директор на елитното ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Кюстендил. Напред в конкурса продължават още Румяна Здравкова и Илияна Дебочичка. Към момента директор на ОУ „Проф. Марин Дринов“е Татяна Танева-Даскалска, но тя излиза в пенсия.

Анелия Знаменова Любенова-Мандалска е магистър по икономика, специалност „Счетоводство и контрол”. Работила е в сферата на образованието до 2001 г. От 2002 г. работи в МБАЛ „Д-р Никола Василиев” в отдел „Информационно звено и маркетинг”. Член е на одитен комитет в БАЕЗ. Семейна, с едно дете. Областен председател на СДС-Кюстендил и член на Националния съвет на СДС.

Интересен е фактът, че Илияна Дебочичка е кандидат за директорския пост и на другите две училища в областния град, за които бе обявен конкурс – ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ и  ПГ по лека промишленост „Владимир Димитров-Майстора“.

За шеф на Природо-математическата гимназия „Проф. Емануил Иванов“ тя ще има за конкурент Елена Стоилова, която в момента е временно изпълняващ длъжността директор в училището. За поста в Професионална гимназия по лека промишленост „Владимир Димитров-Майстора“ тя няма конкуренция и е единствен кандидат. Директор към момента е Антонина Димитрова, която временно бе назначена след пенсионирането на дългогодишния директор Венцислав Златков.

За директорското място на НУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Раждавица няма допуснат до писмения изпит. Единственият кандидат бе Антоанета Веселинова, но тя не е била допусната след етапа на подбор по документи. Тя е настоящият директор, но се пенсионира. Тя е в правото си в 7-дневен срок от получаване на съобщението да направи възражение пред началника на РУО–Кюстендил, който в 3-дневен срок от получаване на възражението решава въпроса окончателно и ги уведомява с писмо с обратна разписка. Писменият изпит тест ще се проведе на 27.07.2020 г. (понеделник) от 10,00 часа в сградата на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular