Thursday, May 9, 2024
HomeРегионПерникОбластният управител на Перник инспектира ремонт в участък от третокласния републикански път...

Областният управител на Перник инспектира ремонт в участък от третокласния републикански път III-8114

Емил Костадинов: Това е поредният пътен обект, за който държавата отпуска пари и хората ще шофират по хубави и безопасни пътища

Областният управител на Перник Емил Костадинов е инспектирал ремонта на 13- километров участък от третокласния републикански път III-8114, който минава през брезнишките села Бегуновци, Кошарево, Долна Секирна и Горна Секирна, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.В участъка на пътя се изпълнява нивелетно фрезоване и асфалтиране. Оформят се банкети, канавки. Където е необходимо ще се почистят водостоци или ще се ремонтират според съответната необходимост.

Предвидено е изпълнение на биндер, полагане на плътна асфалтова смес, ограничителни системи, маркировки и поставяне на знаци. Директорът на ОПУ Емилия Ваклинова е обяснила, че ще се работи в посока за подобряване на отводняването на пътя и неговото  състояние.  Ремонтът е на стойност близо 2.7 млн. лв. с ДДС и трябва да бъде завършен до края на септември. В проверката е участвал и кметът на Брезник Васил Узунов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular