Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилОбластният щаб за защита от бедствия заседава в Кюстендил

Областният щаб за защита от бедствия заседава в Кюстендил

Областният щаб за защита от бедствия заседава в Кюстендил. На заседанието присъстват областният управител инж. Александър Пандурски, представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, на горските и ловни стопанства, на Регионална дирекция по горите, на общините.

 

В рамките на заседанието се обсъжда настоящата ситуация, влошената обстановка, както и мерките за следващите седмици, защото според метеоролозите в следващите седмици предстои ново покачване на температурите. Дискутира се начинът за прибиране на реколтата от житните култури, както и възможната помощ при превенцията и гасенето на пожари от страна на ловните дружинки в региона.

 

„Рискове има, но рискове ще продължи и през следващите дни. Понижението на температурите ни дава глътка въздух, но очакваните валежи за съжаление не се състояха. Всичко продължава да бъде сухо. Прогнозата е, че след понеделник температурите отново ще се покачат“, каза инж. Пандурски. За пожарът в село Ломница има данни за умишлено запалване, органите продължават да разследват. Наблюдава се пожарът в съседна Република Северна Македония. В най-голяма близост на селата Църварица, Ваксево, Илия. От Република Сърбия също има пожар, но той е по-далеч от местността „Славчето“ в община Трекляно.

RELATED ARTICLES

Most Popular