Sunday, May 12, 2024
HomeАктуално от днесОблачно, ветровито, но и топло време днес

Облачно, ветровито, но и топло време днес

Максималните температури ще са от 16 до 21 градуса

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от 2 до 11 градуса, по морето ще бъдат около 8-9 градуса. През деня облачността ще бъде значителна. Ще бъде топло, но и ветровито.
Вятърът ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Преди обед ще има валежи в централните райони, а следобед облачността над страната ще намалява. Максималните температури ще са от 16 до 21 градуса.

В сряда ще бъде топло, а облачността ще бъде променлива и значителна. В четвъртък ще бъде ветровито със следобедни валежи главно в западните райони. В петък ще се задържи дъждовно в цялата страна. През нощта срещу събота от запад на изток облаците ще се разкъсват и в събота ни очаква дъждовно време.

Средната максимална температура за април е между 15 и 20 градуса, а средната минимална температура ще бъде между 2 и 8 градуса. Количеството валежи се очаква да бъде над средните за месеца в северните райони и около нормата в Южна България.

Сухите периоди ще са между 1 и 3 април, 14 и 17 април, а валежните периоди ще са между 4-13 и 18-29 април. Април ще започне с динамично време и ще се редуват периоди на слънчеви часове и валежи, като преимущество ще вземе слънцето.

RELATED ARTICLES

Most Popular