Wednesday, May 1, 2024
HomeАктуално от днесОбсъждат проекта за бюджет на община Кюстендил

Обсъждат проекта за бюджет на община Кюстендил

Днес,  от 17.00 часа ще започне публичното обсъждане на бюджета на Община Кюстендил за 2021 година.

Прогнозната рамка на Бюджет 2021 доближава 61милиона лева (60590000 лв.), което е с около 11 милиона лева повече от предходната година.

Прогнозният ръст на постъпленията от данъчни приходи е с 440 хил.лв. в сравнение с предходната година, като това увеличение се дължи главно на предприети мерки от страна на общинска администрация за повишаване на събираемостта на местните данъци.

За пръв път в рамките на общия проект за бюджет на общината е разработен и проект за бюджет на разходите по кметства и кметски наместничества, съгласно промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Общият размер на средствата по проекта за бюджет на кметствата и кметските наместничества е 3 651000лв. Планирани са средства както в частта за делегираните от държавата дейности за дейност „Общинска администрация“, така и в местните дейности

Проектът за бюджет на Община Кюстендил за 2021 г. и проектът на Поименен списък на капиталовите разходи по бюджета за 2021 г. са обявени на официалната страница на Общината на 29.01.2021 г.

Във връзка с въведените ограничителни мерки с цел овладяване разпространението на COVID-19, физическото присъствие в залата на Общината по време на обсъждането е ограничено до 30 процента от капацитета на залата или до 10 души.

RELATED ARTICLES

Most Popular