Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаОбС-Дупница разпределя печалбата на ГУМ от 61 837лв., насрочва нов конкурс за...

ОбС-Дупница разпределя печалбата на ГУМ от 61 837лв., насрочва нов конкурс за управител на „Ученическо хранене“

Печалбата от “ГУМ – Дупница” ЕООД за 2020 г. ще разпределят общинските съветници в Дупница на предстоящото си заседание. Печалбата е в размер на 61 837,56 лв., като 60 000 лв. ще бъдат дивидент за общината, а 1837,56 лв. – за закупуване на дълготрайни материални активи за дружеството.
Местният парламент ще вземе отношение и по докладна за прекратяване процедурата за провеждане на конкурс за избор на управител на „Ученическо хранене-Дупница“ ЕООД и откриване на нова процедура. Причината е липса на кандидати да оглавят общинското търговско дружество.
Както е известно, временно изпълняващ длъжността управител на “Ученическо хранене – Дупница“ е Христо Пигов. Той е избран с решение на Общински съвет-Дупница от 17.07.2021 г., съгласно което може да остане на поста до избирането на нов управител след проведен конкурс. С решение от 16.07.2021 г. беше открита процедура за провеждане на конкурс. При служебна справка беше установено, че в определения срок за подаване на документи от кандидати за управител не са постъпили такива, заради което насроченият конкурс следва да бъде прекратен, пише в мотивите на докладната. В нея са предложени условията за допустимост на кандидатите, които евентуално ще участват в новия конкурс. Сред изискванията са всеки кандидат да е български гражданин, да има образователно-квалификационна степен бакалавър или по-висока, да има най-малко 5 години професионален опит. Изисква се още: кандидатът да не е поставен под запрещение; да не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер; да не е лишен от правото да заема съответната длъжност; да не е обявен в несъстоятелност като едноличен търговец или неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, обявено в несъстоятелност, ако са останали неудовлетворени кредитори; да не е бил член на управителен или контролен орган на дружество, съответно кооперация, обявени в несъстоятелност през последните две години преди назначаването, ако са останали неудовлетворени кредитори; да не извършва търговски сделки от свое или от чуждо име, сходни с дейността на „Ученическо хранене-Дупница“ и др.
Предложението е конкурсът да се проведе на три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания;
оценка на представените програми за развитие на дружеството за тригодишен период на управление, към всяка от които задължително следва да бъде приложен ангажимент за постигане на конкретни годишни финансови резултати през тригодишния период на управление; интервю с кандидатите.
Общинският съвет ще трябва да избере и комисия,
която да организира и проведе конкурса. Предлага се тя да бъде съставена от 7 членове – петима общински съветници и двама служители в общинската администрация.
Съветниците ще определят и състава на комисията. Предложението е за председател на комисията да бъде избран Георги Красимиров Градевски, а за членове – Димитър Крекманов, Валентина Караганова, Георги Георгиев и Павел Коларски. Сесията ще бъде насрочена за 26 ноември (петък), ще се проведе от разстояние, като решенията й ще се приемат чрез неприсъствено гласуване.

RELATED ARTICLES

Most Popular