Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСанданскиОбС одобри създаване на Общински младежки консултативен съвет в Сандански

ОбС одобри създаване на Общински младежки консултативен съвет в Сандански

Необходимостта от оборотни средства за дейността на водното дружество “УВЕКС” – Сандански предизвика бурни дебати, които продължиха над един час на сесията на Общинския съвет в курортния град. Предложението пред съветниците бе направено от управителя инж. Крум Аргиров. По предложение на общинския съветник Георги Георгиев се гласува прекратяване на дебатите.

С 13 гласа “за”, “против” – 7 и “въздържал се” – 3 в поименно гласуване точката за УВЕКС не се прие. Това стана след прегласуване, поискано от общинския съветник Петър Додушев. На редовното заседание с болшинство бе приет доклад от Снежана Стоянова – председател на ПК по МСНУРП, и Кирил Хаджийски – председател на ПК за ДМСТ, относно проект на Наредба за условията и реда за финансиране и подпомагане на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност в община Сандански. С пълно мнозинство бе гласувано създаване на Общински младежки консултативен съвет по въпросите за младежта.
ОбС гласува с мнозинство и предложение от кмета относно изменение и допълнение на схемата за поставяне на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности. Така ще бъдат поставени две тоалетни с по 10 кв.м на възлови места в централна градска част.

Роска НОЦКОВА

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular