Friday, May 3, 2024
HomeРегионСапарева баняОбС-Сапарева баня прие тръжните цени за продажба на над 7,3 дка имоти

ОбС-Сапарева баня прие тръжните цени за продажба на над 7,3 дка имоти

70 лв./кв. м е началната тръжна цена за продажба на всеки от шестте поземлени имота в Сапарева баня, съобщиха от общинската администрация. Цената е определена от Общинския съвет (ОбС) на заседание в четвъртък, проведено като закрито поради усложнената епидемична обстановка. Местният парламент е приел изготвената от лицензиран оценител пазарна оценка от 10,32 лв. без ДДС за всеки от 6-те намиращи се в съседство терена. Както писахме, това са земеделски земи с обща площ над 1,2 дка (съответно 50 кв. м, 208 кв. м, 276 кв. м, 106 кв. м, 452 кв. м и 149 кв. м), към които има интерес за закупуване.
От 20 680 лв. (около 12 лв./кв. м) ще тръгва наддаването за 1616 кв.м иглолистна гора в Сапарева баня, към която също е заявен интерес от купувач. Решението на общинските съветници е началната тръжна цена да бъде същата, каквато е и пазарната оценка, изготвена от лицензиран оценител.
Пазарната оценка на подготвяните за продажба два парцела по 2243 кв.м в с. Паничище е 146 332 лв. без ДДС. Местният парламент е определил пазарната оценка, дадена от лицензиран оценител, да бъде и начална цена при наддаването.
Както писахме, в дневния ред на октомврийската сесия на местния парламент бяха включени докладни записки, с които се предлага да бъдат продадени над 7,3 дка имоти – частна общинска собственост. Предстои обявяване и провеждане на тръжните процедури.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular