Friday, May 3, 2024
HomeРегионИхтиманОбщината в Костенец дари две интерактивни устройства на детски градини и благодари...

Общината в Костенец дари две интерактивни устройства на детски градини и благодари на изявени личности

Дни преди най – светлия християнски празник – Коледа представители на община Костенец се срещнаха с отец Антон и Васко от Храм “Св. великомъченик Георги Победоносец”, директорите на образователните институции от общината и представителите на спорта. На всички бе  благодарено безкрайно за работата им през годината и високите успехи, въпреки пандемията.
Срещите започнаха с представители на църквата. Годината не бе лека и за тях. Премина под знака на пандемията. Заредени с много светъл дух и енергия те продължават да поддържат християнството и вярата в общината, защото има ли я вярата всичко се преодолява по – лесно.
Годината бе успешна и за представителите на училищата и детските градини. Въпреки пандемията образователния процес не е спирал и до днес. “Подобрихме значително състоянието на детските градини и училищата. Извършихме множество ремонти, което ще продължи и през 2022 г. Дарихме и две интерактивни устройства в Детска градина „Здравец“, както в гр. Костенец, така и в гр. Момин проход.
Срещите ни продължиха с представителите на спорта. Към тях също изразяваме дълбока признателност. Децата бяха поставени в изолация през годината, но спортните деятели допринесоха за подобряване на активността им и за това да не допуснем нито едно дете, което желае да спортува да няма възможност за това. Над осемдесет процента от подрастващите са включени в различни видове спорт и извънкласни дейности”, коментираха от община Костенец.
На срещата в общината присъства и доктор Митев. Само преди дни той отбеляза своя 50- годишен юбилей. Ежедневно той с всеотдайност помага на всички нуждаещи. Анна – Мария Балабанова пък е пример за младите хора от общината. В момента пълен отличник Балабанова е стартирала своите първи стъпки в професионален план с летящ старт, като главен редактор на вестника на УНСС.

RELATED ARTICLES

Most Popular