Friday, May 3, 2024
HomeРегионБобов долОбщината готви проект за реконструкция на 4 улици в Бобов дол

Общината готви проект за реконструкция на 4 улици в Бобов дол

  • Ще иска средства по програмата за селските райони

  • Кметът Величкова: В най-скоро време започват ремонтът на водопровода в кв. „Миньор” и процедурата за почистване на деретата на реките Бобовдолска, Връчва и Греби кал

 

Проект за реконструкция и рехабилитация на улиците „Васил Левски”, „Дъбрава”, „Дунав” и „Александър Стамболийски” в Бобов дол подготвя общината. Обявено е инвестиционно намерение за ремонта на 4 -те улици улиците. Целта е да се благоустроят около 510 -метров участък по ул. „Васил Левски” – от път ІІІ -602 (Бабино – Бобов дол), близо 320 м по „Дъбрава” – от път ІІІ -602 (Бабино – Бобов дол)- кръстовището с ул. „Алекси Янев”, около 150 м „Дунав”- от път ІІІ – 602 (Бабино – Бобов дол), и участък от близо 450 м от ул. „Александър Стамболийски” – от ІІІ – 623 (Бобов дол – Жедна). Ще бъде заложен и ремонт на тротоарите и принедлежностите към тях.

„Подготвяме проект, с който да кандидатстваме за финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Проектът ще бъде внесен тази година, но все още не е остойностен”, каза кметът на общината Елза Величкова.

Стана ясно още, че в общината вече са получени  част от средствата от държавата, предвидени за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в кв. “Миньор” и ул. „Св. Спас” и почистване на деретата на реките Бобовдолска, Гребикал и Връчва.  „От МРРБ ни преведоха 50 % от средствата за ремонт на водопровода в кв. „Миньор” в размер на около 1 000 000 лв. и в най-скоро време ще започнем работа. За почистването на реките Бобовдолска, Гребикал и Връчва  по линия на „Бедствия и аварии” МОСВ ни преведе около 750 000 лв., също половината от предвидената сума, и в близките дни ще обявим процедурата за избор на изпълнител”, съобщи Елза Величкова..

Припомняме, че за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в кв. “Миньор” и ул. „Св. Спас” Бобов дол ще получи  над 2, 3 млн. лв. Припомняме още, че през м. април трите реки бяха включени в Годишната програма за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет /МКВПМС/ като най-неотложни за почистване и възстановяне, за да се предотвратят наводнения или инциденти при обилни валежи.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular